Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '12

 
Kategori
Deneme
 

Çare Siz misiniz ?

Bazen hayat öyle çıkmazlara sürükler ki sizi ne yapacağınızı bilemezsiniz. Kavşakta durup tabelalara öylece bakarsınız. Hangi tabela nereye götürecektir sizi? Çaresiz misinizdir? Yoksa çare siz misinizdir?

Eliniz kolunuz bağlı sadece hayatı izlersiniz kimi zaman. Hayatın film şeritlerine sarılıp hangi filmin, hangi senaryonun sizin için daha iyi olacağını sorgularsınız. Keşke senarist siz olsaydınız da kendiniz için en iyi senaryoyu yazma şansınız olsaydı. Sizin senaryonuz en başta yazılmıştır aslında size sadece onu oynamak düşer. Müdahale edemezsiniz bazen. Sadece eleştirirsiniz ya da övgüler gönderirsiniz. Genelde şikayet edersiniz.

Hayatınızın senaryosunu yazma şansınız olsaydı neler koyardınız içine? Bir tutam acı, bir tutam gözyaşı mı yoksa güzelliklerle mi süslerdiniz repliklerinizi. Ya hep acı ya da hep güzellik koysaydınız inandırıcı olur muydu filminiz? Hiç gerçekçi olmazdı? Değil mi? Ya hayalperest bir senarist olsaydınız? Ne yapardınız? Masallar, prensesler, gökkuşakları, alev saçan ejderhalar, bu ejderhalarla savaşan olağanüstü güçleri olan prensler, uçan atlar, insan yiyen sarmaşıklar, şifresi çözülemeyen haritalar, tek gözlü devler, korsanlar, konuşan dalgalar, çikolatadan saraylar, daha neler neler...

Hadi seç bakalım senaryonu. Masalsı dünya mı, yoksa ayakları yere basan gerçekçi ülken mi?Çaresiz misiniz? Yoksa çare siz misiniz?

  

 
Toplam blog
: 10
: 393
Kayıt tarihi
: 31.07.12
 
 

Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler  Öğretmenliği'nden 1996 yılında mezun oldum. Şu an Trabzon..