Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '19

 
Kategori
Beslenme
 

Cennet Hurması ve Faydaları

Cennet hurmasının faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Mevsimsel olarak tam da sonbaharın bitmesi ve kışın gelmesiyle birlikte çıkan cennet hurması meyvesi birçok derde deva niteliğinde. Yaradan ne de güzel yaratmış dediğimiz bu güzel ve tatlı meyvenin çok yakın takipçisi olan tıp dünyası, bu meyvenin mevsiminde mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda Trabzon hurması olarak da bilinen bu meyvenin faydaları nelerdir?

Birçok faydası bulunan cennet hurması C vitamini deposudur. Kansere karşı, mide rahatsızlığı çekenler, kansızlık problemleri olanlar için  çok faydalı olan cennet hurmasının aşırı tüketilmeside sakıncalıdır. A, C, B1, B2, B3 vitaminleri bulunur. Fosfor, magnezyum, protein,kalsiyum ve demir bakamından çok zengindir. Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkların yaşanmasını azaltır. Kabızlık problemi yaşayan kişilerin de tüketmesi onlar için faydalıdır.  Vücudumuz için tam bir bağışıklık sistemi güçlendircidir. tabi ki aşırı tüketilmesi karaciğer yağlanmasına neden olabiliyor. Dengeli tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar. Mevsiminde tüketilmesi gerektiğini ve özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi bağışıklık sisteminin zayıfladığı anlarda cennet hurmasının tüketilmesi gerektiğini vurguluyorlar. 

Ana vatanı Çin ve Japonya olan güzel meyve ülkemize Fransızlar tarafından getirildi.1920 yılında ülkemiz bu meyve ile tanıştı. Hala daha cennet hurması meyvesini bilmeyen vatandaşlarımız var. Görünüş itibariyle portakal ve domatese benzediğini söyleselerde, kendine has bir duruşu ile iştah kabartıyor.

Kilo vermek isteyenler için diyetisyenlerin de tavsiye ettiği söyleniyor. Sağlık için Cennet hurması

 

 
Toplam blog
: 12
: 68
Kayıt tarihi
: 08.03.19
 
 

balıkesir üniversitesi bandırma iktisadi ve idari bilimler maliye mezunu.anadolu üniversitesi işl..