Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '12

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Cep telefonu kullananlar bunlara dikkat ediyor musunuz?

Cep telefonu kullananlar bunlara dikkat ediyor musunuz?
 

Cep telefonları üzerine hergün milyonlarca haber yayınlanıyor dünyada.Gelişen teknoloji sayesinde hayatımızın olmazsa olmazı halini alan cep telefonları sağlığımızı da tehlikeye atıyor.Finlandiya'da yaşanan son olay cebimizde taşıdığımız bu aletlerin birer saatli bomba olduğu düşüncesini destekler nitelikte.

Finlandiya'da 17 yaşındaki Henri Helminen adlı gencin cebinde bulunun I Phone 4S model cep telefonunun aniden yanmaya başlaması akıllara yeni soru işaretleri getirdi.

Çin malı şarj cihazlarının telefonu şarj ettiği sırada patlaması bir çok insanı orjinal ürün kullanmaya yöneltmişti.Ancak gencin kullandığı telefon şuan dünya üzerindeki en yeni teknolojilerin kullanıldığı cihazdı.Böylesi bir cihazda bu tip bir problemin yaşanması kullanıcıları tedirgin etmeye yetti de arttı bile.

Söz konusu olayla ilgili Apple şirketi inceleme başlatacağı bilgisini vermiş.2011 Yılında benzer bir olay da Sidney'de yaşanmış.

Her ne kadar olayın Finlandiya'da yaşanmış olması (Nokia bir Finlandiya markasıdır.), olayın güvenlik kamerasıyla kaydedilmiş olması Apple şirketini karalamak için yapıldı dedikodularına yol açmış olsa da söz konusu insan hayatıdır ve bütün ayrıntılarıyla incelenip kullanıcılara bilgi verilmelidir.

Cep telefonu kullanırken dikkat etmeniz gereken bir kaç önemli kuralı sizler için derledim.

1-Cep telefonunuz şarja bağlı iken kesinlikle konuşmayın.

2-Mümkünse telefonunuzu şarj olurken gözünüzün önünde olsun.Gece şarj ediyorsanız yangına neden olmaması için etrafında çabuk alev alabilecek eşyalardan uzak tutunuz.

3-Sinyal seviyesi düşük yerlerde konuşma yapmayınız, böyle zamanlarda SMS'i kullanınız.

4-Araçla süratli seyrediyorsanız konuşma yapmayınız.

5-Cep telefonunuzu varsa çantanızda taşıyınız, yoksa kalbinizden uzak cebinizde ekranı dışa doğru bakacak şekilde taşıyınız.

6-Uzun konuşmalarınızda kulaklık kullanınız.

7-Cep telefonunuzun güneş ışığı altında uzun süre bırakmayınız, aşırı sıcak havalarda kılıf kullanınız.

8-Çocuklarınızdan mümkün olduğunca uzak tutunuz.

Bu uyarılara dikkat etmeniz dileğiyle...

 
Toplam blog
: 22
: 984
Kayıt tarihi
: 08.06.12
 
 

1987 Rize Hemşin doğumluyum. KTÜ - Sınıf Öğretmenliği mezunuyum. Halen Rize- Kalkandere'de Sı..