Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çift Kişilik Yalnızlığı Tek Kişilik Yalnızlığa Tercih Ederim

Çift Kişilik Yalnızlığı Tek Kişilik Yalnızlığa Tercih Ederim
 

Yalnızlık güzel şey ama biri gelip yanınıza söylemesi lazım - Balzac


Çağımızın duygu durum bozukluğu; Yalnızlık Hissi

Yalnızlık Hissi; Sadece yalnız olma durumu değil aynı zamanda kendini etrafında birileri varken de yalnız hissetme durumudur.

Yalnızlık hissi  oluşumu için uzmanlar tarafından araştırılmış bir kaç teori vardır;

Evrimsel teoriye göre; çok eski çağlardan itibaren genetik olarak yapımızda var. Avlanma döneminde yırtıcı hayvanlar ile beslenen insanlar, bu hayvanlarla mücadele ederken yalnız değil takım çalışması halinde avlanmışlardır. Buradan günümüze kadar taşıdığımız genetik kod şu idi; Yalnız kalırsan, avlanma yapamazsın, vahşi hayvanlarla mücadele edemezsin. O çağlarda psikolojik olarak algılanan yalnız kalırsan güçsüz kalırsın idi.

Çocukluk çağında yaşanılanlara göre; Kişi, çocukluk çağlarında ailesi tarafından kendisinin yeteri kadar anlaşılamadığını düşünebilir veya ailesinin kendisine yeteri kadar yakın olmadığını hissedebilir ki bu onu ömür boyu taşıyacağı yalnızlık hissine sürükler.

Aslında bilinen bir gerçek vardır ki; hayatımızda doğum ve ölüm anlarında hep yalnız olmamızdır. 

Sonra da hayatımız boyunca hep yanımızda bir destek isteriz.!..

Bu nasıl bir çelişkidir!..

Yalnızlık duygusu ile nasıl baş edebiliriz?

Alışveriş hastalığı, abur cubur  atıştırmalarının artması, alkol bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı.... gibi genellikle imkanlar dahilinde yapılanlar bunlardır. Aman bunlardan uzak durun!

Aslında yalnız kalınca mutlaka içinizdeki bir sanatsal yönünüz ortaya çıkar. Resim yapmak, enstrüman çalmak, yemek yapmak, örgü örmek gibi.. Ve yaptığınız eserle gurur duyarsınız. Farkında olmadan içinizdeki sanatçı hemen ortaya çıkar.

Veya içsel yolculuğunuza çıkmak için yoga, meditasyon gibi eşsiz güzellikleri öğrenirsiniz. Bu esnada  topluluk içinde dahi yapıyor olsanız odaklanabilmeniz için kendinizi yalnız hissetmeniz gerekir. Odaklandıkça farkındalığınız artar. Arınıp içinizden yepyeni bir kişi çıkar.

Aslında yalnızlık sadece düşüncelerinizden ibarettir. Bu hissin sizin üzerinizde bıraktığı veya tetiklediği bir duygu durumudur. 

Unutmayın ki,

Kendinizi yalnız hissedebilirsiniz!

Kesinlikle bilin ki,

Yalnız hissetmekte de yalnız değilsiniz!

 

 
Toplam blog
: 8
: 249
Kayıt tarihi
: 07.07.18
 
 

Profesyonel Koç / Kahkaha Yogası Lideri / Ecz Uzmanlık alanlarım; Fitoterapi, Aromaterapi, Homeop..