Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çiğ Patatesten börek

Geçenlerde karşı komşum Kıymet Hanım, 36 yıldır unutamadığım ama tarifine bir türlü ulaşamadığım  damağımın yıllardır aradığı tadı taşıyan bir yiyecek getirdi.

O an inanılmazdı. Rahmetli annemin patates böreğiydi...

Hemen tarifini rica ettim, son 10 günde 6 kere yaptım.

Belki hepinizin bildiği bir tarif. Ama beni çok mutlu etti. Çünkü annemin bir tarifine daha ulaşmıştım.

Hem kahvaltıda, hem 5 çayında, hem de ister ara sıcak, isterseniz et ve tavuk yemeklerinin yanında hatta bazı balıkların yanında bile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Olağan üstü kolay, ucuz, çabuk ve evde her an olan malzemelerden yapılıyor.

İşte tarifi...

Çiğ Patatesten Börek:

1 yumurta,

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ (Ben sızma zeytinyağı kullanıyorum)

5 çorba kaşığı un

1 paket kabartma tozu

Bunları el blender'ı ile çırptım; üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve biraz kimyon (orjinal tarifte kırmızı biber ve kimyon yoktu)  ekledim.

İsterseniz içine kendi alışkanlığınıza göre kıyılmış maydanoz  veya dereotu ekleyebilirsiniz.

1 adet orta boy kuru soğanı piyazlık dograyıp elinizle söyle bir ayırıp harca ilave edin. En sonunda da 3 adet büyük patatesi soyup küçük küp şeklinde doğrayıp harca karıştırıp yağladığınız kalıba döküp önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Kalıp olarak küçük kare pyrex veya 22 cm.lik  porselen tart kalıbı kullanabilrsiniz..

Eğer kalabalıksanız  2 ölçü yapmanızı öneririm. Çünkü bu ölçü en fazla 4 kişiliktir.

Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Bence bu tarz sıcak patatesle biberiye çok yakışıyor üzerine birkaç sap biberiye koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 6
: 3939
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

Sevgi dolu tenceremin kokusunu meltem esintisi size ulaştıracak buna inanıyorum. Dostluk ve y..