Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

     
    Kategori
    Alışveriş - Moda
     

    Cilt Çatlakları ve Saç Bakımı İçin Kakao yağı

    Cilt Çatlakları ve Saç Bakımı İçin Kakao yağı
     

    Cilt Çatlakları ve Saç Bakımı İçin Kakao yağı


    Kakao yağı elimizin altında olması gereken oldukça faydalı yağlardan birisidir. İçeriğinde bulunan protein ve karbonhidrat sayesinde  vücudumuz için pek çok yararı vardır. Özellikle bakım ürünü olarak en çok tercih edilen yağlardan birisidir. Peki bu kadar faydalı olan yağ nasıl üretilir?  Kakao yağı, kakao ağacının çekirdeklerinden üretilmektedir. Kakao çekirdeğinin rengi soluk sarıdır ve bu çekirdeğin kavrulmasıyla kakao yağı elde edilir. Kakao yağının raf ömrünün uzun olması gıda ve kozmetik sektöründe sıkça tercih edilmesine neden olmuştur.
     
    Kakao Yağının faydaları
     
    Kakao yağının İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besler, cilde doğal bir parlaklık ve esneklik kazandırır. Cildi yeniler. Kakao yağının nemlendirici özelliği vardır. Vücudumuzda çatlayan bölgelere bu yağı sürebiliriz. Genelde hamilelikte vücutta aşırı çatlamalar oluştuğu için bu yağı tercih edebilirsiniz. Emzirme döneminde göğüs ucunda ki çatlakları geçirmesi için kullanabilirsiniz. Nemlendirici özelliği sayesinde göğüs uçlarınızı hemen iyieştirecektir. Kakao yağı saç derisinin kaşınmasını ve tahriş olmasını da azaltır ve saç derisini temizler. Saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Kakao yağı saçı nemlendirmesinin yanı sıra, kırılmalardan ve saçın ince telli oluşundan dolayı meydana gelen saç dökülmelerini de önleyebilir.Yaz aylarında bronz tene sahip olmak için saatlerce güneşin altında  bekleriz.
     
    Kakao yağı sayesinde bronzlaşmakta mümkün. Düzenli olarak cildinize uygularsanız teninizin bronzlaşmaya başladığını sizde farkedeceksiniz. Kakao yağını selülitlerinizi yok etmek içinde kullanabilirsiniz. Kakao yağını kullandığınız zaman selülitlerinizin yok olduğunu ve derinizin sıkılaştığını sizde  farkedeceksiniz. Kakao yağı vücudunuzdaki toksit maddelerin dışarı atılmasına da yardımcı olur. Epilasyon sonrası cildinize uygularsanız tahriş olmuş ve kızarmış bölgelerin iyileştiğini görebilirsiniz. Her gece yatmadan önce dudaklarınıza sürerseniz dudaklarınızın daha dolgunlaştığını hissedebilirisiniz.
     
    Saç bakımı: kakao yağı, badem yağı ve susam yağını saçlarınızın yoğunluğuna göre ekleyin ve karıştırın. Saçlarınıza sürün ve 15-20 dakika kadar bekletip yıkayın. Saçlarınızın parladığını, güçlendiğini ve gürleştiğini görecekceksiniz.
     
    Saç maskesi: saçınız yoğunluğuna yetecek kadar saf kakao yağını benmari usulu eritin ve saçınıza uygulayın. 20 dakika kadar bekletip ılık su ile durulayın.
     
    Not: saf kakao yağını 20 dakikadan fazla saçınızda bekletmeyin, kakao yağı saçınızda donabilir ve akıtmanız zor olabilir.
     
    Yüz temizleme: 1 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı süt, maske kıvamına getirecek kadar  yulaf tozu. Malzemeleri karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika kadar beklettikten sonra ılık su durulayın. Maske yüzünüzü toksit maddelerden arındıracak ve gözeneklerinizi sıkılaştırıp, cildinizi besleyecektir.
     
    Cilt çatlakları: kakao yağı, badem yağı ve susam yağını karıştırın. Düzenli olarak hergün çatlak olan bölgelere uygulayın. Nemlendirici özelliği sayesinde zamanla çatlakların yok olmaya başladığını göreceksiniz.
     
    Çatlaklar için diğer bir tarifimiz:
     
    100 gr kakao yağı
    30 ml jojoba yağı
    30 ml badem yağı
    10 ml e vitamini
    Hazırlanışı: Kakao yağını benmari usulü eritin, içerisine diğer yağları ilave edin, karışım ılıklaştığında e vitamini ilave ederek iyice karıştırın ve sonrasında dolaba atarak karışımınızı donmaya bırakın. Duş sonrası  çatlak olan bölgelere uygulayın.
     
    Yaşlanma belirtileri: Kakao yağı  büyük bir antioksidan kaynağıdır. Yaşlanma belirtilerine karşı savaşmak için kremlerinize bir çay kaşığı katarak kullanın veya saf haliyle sadece kakao yağı da cildinize uygulayabilirsiniz.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 474
    Kayıt tarihi
    : 01.02.17
     
     

    1993 Yılı Mayıs ayı doğumluyum. Hitit Üniversitesi Çocuk Gelişimi Mezunuyum. Evliyim ve 1 oğlum v..