Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '19

 
Kategori
İlişkiler
 

Cinsellikte Yanlış Bilgiler

Erkekte Cinsellikle İlgili Yanlış Bilgiler Nelerdir?
 
Çoğu kulaktan dolma bilgiler olduğu için, gerçek olmasa da kafa karıştırıcıdır. Bunların bazıları şunlardır.
 
1. Cinselliği her zaman erkek başlatır. Kadının başlatması uygun değildir. Bu yanlış nedeniyle kadınlara fırsat verilmemektedir. Oysaki kadının başlattığı cinsellik kadının uyarılmasını daha kolaylaştırır. Ayrıca kadınların cinsel ilişkiyi başlatması ahlaksızca değildir. Erkekte ne denli cinsel istek varsa kadında da o kadar vardır, ve bu doğaldır.
 
2. Erkek her zaman cinselliğe hazırdır. Erkeklerin de kadınlarında cinsellik yaşaması için kendilerini rahat hissetmeleri gerekir. Dolayısıyla insan her zaman kendini rahat ve iyi hissetmez, bu dönemde isteksiz olması doğaldır.
 
3. Erkekle kadın aynı anda orgazm olmalıdırlar. Bu çoğunlukla mümkün değildir. Hatta cinsel birleşmede erkekler bir kez orgazm olmasına karşın kadınlar birden fazla orgazm yaşayabilirler. Aynı anda orgazm çoğu zaman filmlerde görülen sahnedir.
 
4. Sevişmeyi erkek yönetir. Sevişmeler yönetilecek durumlar değildir. Kadının da, erkeğin de ritmi her zaman farklı olabilir. Bu nedenle herhangi birinin yönetmesi karşı tarafın cinsellikten aldığı zevki azaltabilir.
 
5. Mastürbasyon kirli ve zararlıdır. Mastürbasyon doğal bir durumdur. Hatta ergenlikle birlikte, cinsel doyumun çoğu zaman tek aracıdır. Ancak mastürbasyon cinselliğin herhangi bir dönemine olumlu ya da olumsuz bir katkısı yoktur.
 
6. Cinsel organın boyutu, cinsellikte en önemli güçtür. Cinsel organ birleşmeyi sağlayamayacak kadar küçük ya da cinsel birleşmeye izin vermeyecek kadar büyükse sorundur. Bunun dışında cinselliğe çok önemli bir etkisi yoktur.
 
7. Her erkek, kadınların neresinden zevk alacağını bilir. Bu düşünce yanlıştır. Her insan farklı bölgelerinden uyarılmaktadır. Bu düşünceden dolayı cinsellik yeterince zevk vermeyebilir.
 
8. Eşler birbirlerini sevdikleri zaman sevişmekten nasıl zevk alabileceklerini bilirler. Sevgi ve aşk, kuşkusuz cinsellikte önemlidir. Ancak tek başına cinselliği kurtarmaz, hatta büyük aşklara rağmen çift cinsel sorun yaşayabilir.
 
9. Cinsellik konusunda konuşmak büyüyü bozar. Bu gerçek olmayan düşünceden dolayı uzun yıllar cinsellik yaşayan çiftler bile yeterince birbirlerini tanıyamazlar. Nasıl ki birbirimizin huyunu konuşarak öğreniyorsak, cinsel hazlarını da bu yolla öğrenmeliyiz.
 
10. Ön sevişme uzarsa erken boşalma olur. Bu durum sadece erken boşalma sorunu olanlar için geçerlidir.
 
Erkek cinselliğinin gelişimi nasıldır?
Genelde erkeklerin ilk cinsel birleşmelerinde boşalma süresi çok kısa olur. Ancak düzenli eş ya da partner birlikteliğinde boşalma süresi yavaş yavaş uzar ve ideal süreye kavuşur. Diğerinin vücudunu ve zevk aldığı alanları öğrenir. Cinsel doyum genelde uzun süreli ilişkilerde üst düzeye çıkar. Çoklu partner ilişkileri cinsel sorunların gelişmesi için daha risklidir.
 
 
Toplam blog
: 42
: 71
Kayıt tarihi
: 15.02.19
 
 

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Doktoru İstanbul Bakırköy Prof.Dr.Mazhar Osman Ruh Sağlığı ..