Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '18

 
Kategori
Blog
 

Çok Okunmak mı / Çok Yorum Almak mı Mutlu Eder?

Çok Okunmak mı / Çok Yorum Almak mı Mutlu Eder?
 

 
 
Yazıyoruz kendimizce, emek veriyoruz yazdığımıza. Benim esas dalım şiir olmakla beraber, zaman zaman düz yazı yazmakla da mutlu oluyorum. Ancak,konu seçimi, o konu hakkında araştırma yapmak, düzenlemek, yeterli olup olmadığını gözden geçirmek bayağı bir zaman alıyor. Hele sizi sinirlendiren bir şey hakkında yazıyorsanız insanı çokça yoruyor. En azından benim için böyle bir durum söz konusu. 
 
*Şiir yazmak elbette ki kolay değil. "Kolayca okunabilen bir şiirin kolayca yazıldığını mı sanıyorsunuz?.. demiş Orhan Veli. Elbette ki şiir de resim gibi eskizler toplamından meydana geliyor. Aklınıza geldiğinde karalıyor, sonra onları toparlıyor, gözden geçirip yeniden yeniden okuyorsunuz. Bu demlenme sürecinde şiirin aslı ortaya çıkıyor. Demine bakıyorsunuz, yeterli gelmiyor bazen, yeniden yine yazıp tekrar tekrar demlendiriyorsunuz ta ki içinize sinene kadar.
 
*Her yazan, yazdıklarının okunmasını ister elbette, yoksa niye yazıyoruz değil mi? Şiir çok okunan bir dal olmamakla birlikte, şiire gönül verenlerin okuduklarını düşünsem de yine de fazla okunma sayısına ulaşmıyor.  Bu blogda yayımladığım kendi şiirlerimdeki durumdan bahsediyorum, ha belki diğer arkadaşların kurdukları grupları vardır ve onlar tarafından daha fazla okunma sayısına ulaşıyorlardır onu bilemem!
 
*Herkesin herşeyi bilmeyeceği gibi, her konuda da yazması mümkün müdür? Çok sıkı bir araştırma, sonrasında olabilirliği mümkün kılar. diye Bir şeye emek verilmiş ise en azından okunmayı hak etmeli diye düşünüyorum. Yazar önerisinin paylaşımını, insanları kırabileceği düşüncesiyle sildim. Bu benim tercihim başkaları önermeyi uygun görebilir o da onların tercihidir.
 
*Çok okunmak mı, çok yorum mu sizi mutlu eder? Yorum motive eden bir olgudur ancak "ahbap çavuş ilişkisi" olmadıkça. Bilgisine, doluluğuna inandığınız kişilerin sayfanızda yorum yapması sizi mutlandırabilir ancak bu durum, yazarın olmazsa olmazı olmamalı diye düşünüyorum. Yorum yapmak ta bir iştir çünkü, öylesine yapılan bir yorumun değeri nedir sizce? Ayrıca insanız, hastalık seyahat, okuduğunuzda o modda olmamak gibi nedenlerimiz de olabilir. Benim için önemli olan, yazmış olduğum yazının veya şiirin çok kişi tarafından okunmuş olmasıdır.
 
"Sevmek, sevmek hep sevmek...
İnsan için liman yok; 
Sahil yok zaman için.
O geçer biz göçeriz." diyen Alphonse De Lamartine çok haklı. Kırmayalım kırılmayalım, zamanı geldiğinde göçer gideriz bu sayfalardan. Hatırlayanımız olur mu bilmem?!
 
Sevgiyle kalın.
 
Hâdiye Kaptan
 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....