Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '20

 
Kategori
Felsefe
 

corona virüsünden sonra.....

Uzunnn bir aradan sonra tekrar merhaba yazılara....

Bugün Pazar ve Corona günlüklerine devam, yeni vaka sayıları giderek artsada ve bizler tedbir amaçlı evlerimizden çıkmasakda bu vesileyle insan birazcıkda olsa düşünüyor kendine yöneliyor ve sorguluyor.

tabiki bir okuma sürecine de girmiş oluyorsunuz... ve anlıyor ki insan ayakta kalabilmek için savaş verdiğimiz bir çok şey çok anlamsız ve gereksizmiş. şuan hepimiz evlerimizde korkulu endişeli ve tedirginiz. bir an önce bu virüsün geçmesini bekliyor tekrar eski günlerimize döneceğimizi düşünüyoruz. Lakin ne olacağı şu an belirsiz. Hayat elbetteki çok güzel hepimizin düşleri yapmak istedikleri hayalleri var. 

bizler ne için yaşıyor ne için mücadele ediyoruz? Önceliğimiz temel ihtiyaçlarımız ve sonrasında mutlu olmak huzurlu bir hayat sürmek hepimizin dileği ve isteği. Niye o halde bizi mutsuz eden ve huzursuz eden ortamda bulunuyor ve katlanıyoruz. Diyojenin de dediği gibi ''Gerçek mutluluk insanın zihninin hem huzur hem de neşe içinde olmasıdır''. Ruhun ve zihnin ne istiyor onu bilmek ve bulmak gerektiğini düşünüyorum. çünkü insanın gücü ruhunda saklı, saklı olanı açığa çıkarmak istediğini vermek tekrar yenileyecek büyütecek ve değiştirecektir. Güzellik kısa süreliğine ödünç verilmiş borç gibidir. Birgün geçip gidecektir. Lakin sende sır olan ve saklı olan ruhunun içindeki güzelliktir. Aslında sahip olduklarımızı bilmiyoruz. Gerçekte Pragmatik davranışlar sergilemek. İşte o vakit soruların hepsi çözümleri bulur ve taşlar yerine oturmuş olur. Gördüğüm değil hissettim benim için gerçek olandır. Yaşamlarımız birer örümcek ağı olmuşken kantarda tarttıklarımızı iyi bilmeliyiz. Yaşam haybiyeye yaşanmıyacak kadar güzel ve kısa...

 

Sağlıcakla kalın...

Yarınınız bugününüzden güzel olsun :)

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 165
Kayıt tarihi
: 02.01.18
 
 

Keşfetmeyi sever,yeni insan yeni yerler tanımak ister. Kendini geliştirmek için yaşamın tüm olums..