Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '06

 
Kategori
Haber
 

Cumhurbaşkanlığı

Türkiye’nin şu an en büyük sorunu olarak gösterilen Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bu en büyük sorunun en büyük sorusu olan Recep Tayip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mı? konusunda biraz konuşmak istiyorum. Benim şahsi düşüncem Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmayacak yönünde. Neden mi? Tayyip Bey şu an 52 yaşında Cumhurbaşkanı olduğu zaman 53 yaşında olacak ve 60 yaşına geldiğinde aktif siyaset hayatı bitmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı için 2. kez seçilme ihtimalini, böyle bir yasa değişikliğine ihtimal dahi vermiyorum. Sizce yıllar sonra Türkiye’de tek partili bir hükümet oluşmuşken, bu hükümetin başındayken, kim neden anlamı büyük olsa dahi yetkileri kısıtlı bir koltuğa geçmek ister? Perde arkasında yine partiyi yönetir düşüncesine de katılmıyorum. Sahne de olmak varken niye perde arkasında kalasın ki? Ayrıca alkışları sahnedekiler alacakken perde arkası ne olacak? Diğer ve en önemli sebep ise sahnedekiler sizi ne kadar dinleyecek? Bugün partilerini arka planda yönetmeye çalışanların durumu malumunuz, bu örnekler varken sizce Tayyip Bey Cumhurbaşkanı olur mu? Evet Cumhurbaşkanımız Ak Partinin isteği doğrultusunda olacak, bu, büyük bir ihtimal böyle ama Tayyip Bey olmayacak.

Bu konu hakkında diğer bir düşüncem de şudur: Cumhurbaşkanlığı seçimi olduktan sonra yapılacak bir genel seçimler ülke geleceği için ne kadar sağlıklı olacak. Çünkü Ak Partinin kurmayacağı bir hükümet Ak Partinin seçtiği Cumhurbaşkanı ile ne kadar iyi bir diyalog halinde çalışacak? Burada sonuçlar şöyle olacak.

1- Ak Parti erken genel seçime gidip tekrar halktan güven oyu alacak ve Cumhurbaşkanını öyle seçecek ve böylelikle Ak Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı beraber çalışacak ve dolaylıda olsa ikisini de halk seçmiş olacak.

2- Ak Parti erken seçime gitmeyecek önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanını kendileri seçecek ve genel seçimlerde halkın büyük bir bölümü istikrarı koruma adına istese de istemese de Ak Parti’ye oy verecek. Çünkü birbirinin dilini konuşanlar daha iyi çalışırlar (anlaşırlar)

3- Ak Parti erken seçime gitmeyecek önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanını kendileri seçecek ve genel seçimlerde Ak Parti yada diğer partiler istediklerini bulamayıp yine çok partili hükümetler (koalisyon hükümetleri) kurulacak. Bu hükümetlerin içerisinde Ak Parti yer alırsa Cumhurbaşkanı ile olan diyaloglarda sorunlar azaltılmış olur.

4- Benim en korktuğum olay. Ak Parti erken seçime gitmeyecek önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanını kendileri seçecek ve genel seçimlerde hüsrana uğrayacak. Kurulan hükümet ve Cumhurbaşkanı diyaloglarında anlaşamayacak ve ülke yine bir bilinmezin içerisinde kalacak.

 
Toplam blog
: 5
: 351
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum büyüdüm ama üniversiteyi Anadolu da okudum. Bilgisayar üzerinde okyanuslar k..