Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '18

 
Kategori
Reklam
 

Dijital Web Reklamları

Dijital Web Reklamları
 

İnteraktif dünyanın gücünden yararlanmak isteyen kişilerin ya da firmaların yöneldiği dijital web reklamları web sitelerinden çok kısa vadede verim alınmasına olanak sağlamaktadır. Dijitalleşme dönemi hızla yaygınlaşıyor, Türkiye’de ortalama 48 milyon kişi aktif bir şekilde sosyal medya ve internet kullanımı gerçekleştiriyor. Her şeyin online bir şekilde gerçekleştiği çağda olduğumuzu düşünürsek. Marka, hizmet ve ürünü tanıtmanın en doğru yöntemi web reklamlarıdır.

Dijital web reklamları maliyeti düşük ancak kazancı bir hayli fazladır. İnternet üzerinden nasıl bir reklam düzenlemek gerekli derseniz ya da hangi reklam araçlarından yararlanıyor diye merak ettiyseniz hemen bir açıklama getirelim. Öncelikle dijital platformlarda gerçekleşen reklamlar kendi içlerinde kategoriye ayrılmaktadır.

Bunlar Google Adwords Reklamları, Sosyal Medya Reklamları (youtube, facebook, instagram) Çeşitli mecralarda yayınlanan reklamlardır. Bu mecralarda sitenizde sunduğunuz ürün, hizmet vb. konuların reklamını gerçekleştirebilirsiniz.

Reklam yayınlayacağınız sitelerin kaliteli olmasına, fazla trafik almasına özen göstermelisiniz. Dijital web reklamları yayınlandıktan sonra mutlaka her gün optimize edilmeli spam oluşturacak unsurlar engellenmelidir. Bu açıdan eğer sağlam ve kaliteli bir iş istiyorsanız sitenizin temelini profesyonelce oluşturmalısınız.

Reklam yayınlarken hedef kitleyi belirlemelisiniz. Sitenize faydalı olacak kitle üzerinden plan yapmalısınız, sitenizin yapısına uygun bir kampanya düzenlemelisiniz.

Oluşturacağınız tanıtım yazısı mutlaka Google SEO uyumlu olmalıdır. Sitenizin hem tanınması hem de Google sıralamasında üst sıralarda yer alması için bu unsuru atlamamanızda yarar vardır.

Oluşturacağınız reklama mutlaka bir bütçe belirleyin. Bu bütçe ortalamanın ne altında ne üstünde olsun. İlk vereceğiniz reklam deneme reklamı gibi tasarlanabilir.

Bu konuyla ilgili daha bir çok detay vardır. Zamanla bu detayları da sizinle paylaşacağım. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

 
Toplam blog
: 2
: 116
Kayıt tarihi
: 15.03.18
 
 

  Çalışma hayatıma 2014 yılında başladım. 2014 yılında başladığım iş beni yeterince tatmin et..