Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '20

 
Kategori
Beslenme
 

DİYETTEYİM

Diyet deyince ne anlıyoruz ? Çok duyarız :diyetteyim , az koy yemeyeceğim , yağı az olsun , ekmek hiç yemiyorum of ama yine kilo veremedim ...  
bir dönem  en büyük derdi kilo vermek olan deli gibi diyet , spor yapan biri olarak bu konulara da girme zamanım geldi.
Öncelikle , ben tatlı aşığı bir insanım . Günün her saati her tatlıyı yiyebilirim. Türü fark etmez , yemek yememm tatlı yerim öyle seviyorum. Yemek yemeyi de tabiki çok seviyorum bu arada . E tabi durum böyle olunca önü alınamayan bir kilo alma sürecim oldu ve diyete başladım.Bana göre ,bulunduğum şehrin en iyi diyetisyenine gittim . Spor salonu da aynı şekilde . Samimi güzel ortamı olsun istedim öncelikle , çünkü kilomdan dolayı üzülüyordum ve bana hassasiyet gösterecek insanlar olsun istiyordum . Onlardan öğrendiğim birkaç şeyi ve bunlara göre çevremde gördüğüm yanlışları paylaşmak istiyorum. 
 Öncelikle diyettesiniz diye aç kalmıyorsunuz . Bu en büyük yanlış galiba . Diyet demek yemek yememek değildir veya 2 öğün yedim kilo vereceğim diye bir şey yoktur o şehir efsanesidir bence . Kilo verilir bu zor bir şey değil ama önemli olan sağlıklı vermek .Peki diyette ne oluyor o zaman  ona bakalım
Kahvaltınızı mutlaka yapın . Ben 1 dilim ekmek, 3-4 parmak kadar peynir , 1 yumurta (günlere göre haşlanmış veya omlet veya 1 tatlı kaşığı yağa kırılmış) ,2 tam ceviz içi veya 4-5 adet zeytin , yeşillik ve domates salatalık yiyordum. 
Kahvaltımdan 2-3 saat sonra meyve , kuru meyve ve 7-8 adet badem , bir bardak süt, diyet bisküvilerden yarım paket, ayran seçeneklerinden birini tercih edip onu tüketiyordum.
Öğlen yemeğinde eğer okuldaysam ve seçeneğim yoksa ızgara (ama az ekmekli dürüm şeklinde ) Veya 2 dilim kepek, tam buğday , çavdar ne ekmeği seviyorsam onların arasına yeşillik ve peynir veya kendim köfte yapıp koyuyordum, onu yiyordum. Hiçbir şey bulamazsam diyet bisküvi bir bardak süt , 1 adet meyve 6-7 adet badem ve yine bir bardak süt ile bu öğünümü de bitiriyordum . Evdeysem de 2 kepçe çorba ve ayrandı menüm. 
Öğlen yemeğinden sonra tekrar bir ara öğünüm vardı. 2-3 Saat  sonra yukarda yazdığım meyve kuru meyve vs. yiyordum ve spora gidiyordum . 
Sporda 1 saat yürüyüş yapardım. Çok koşamadığım için hep 10 dakika koştum ben başlarda , biraz kilo verince süresi tabiki arttı . Kardiyo çalışırdım . Mekik çekmeyi çok severdim hala çok seviyorum . Ortalama 2 saat yapar bırakırdım . 
Eve gelip akşam yemeğinde 2 kepçe çorba ,1 bardak yoğurt veya ayran . 5-6 kaşık sebze yemeği , et , balık ,tavuk (3 köfte kadar ) , veya 3 köfte yanında 1 dilim ekmek, ekmek istemiyorsam 3 kaşık pilav ve bol salata yerdim. Uyuma saatime göre de yemekten birkaç saat sonra 1 porsiyon meyve ve bir bardak yoğurt , sütlü tatlı veya sütlü kahve tüketip yatardım
Günün her saatinde şekersiz çay , kahve sınırsız içerdim. En önemlisi bol su içerdim . Çikolata yersem yanında sütlü bir şeyler olurdu dengelemek için . Dondurma da yerdim. Yani ben istediğim her şeyi yedim ve 64 kilodan 49 kiloya düştüm . Zamanım vardı ayda bir kilo şeklinde verdim ama isteğinize ve diyetisyenin uygun gördüğü süreye göre de farklı zamanlarda verebilirsiniz . Ben hep diyetisyenimin dediğini yaptım , kendi başıma iş yapmadım tavsiyem siz de bir profesyonelle birlikte hareket edin .İnternette okuyup keyfi bir şey seçip yapmayın . Çünkü herkesin metabolizması farklıdır . Diyet bireyseldir . Başkasında işe yarayan sizde yaramayabilir. Bu işin uzmanları sizin boyunuz kilonuz , yağ ve kas kütleniz , kan tablonuz , vücut su miktarınız gibi birçok faktöre göre liste yapıp yol gösteriyor sizlere . Yani en iyisini onlar bilir 
  İşte benim kilo verme sürecim böyleydi . Sadece bir örnek bir fikir olsun diye yazmak istedim dediğim gibi mutlaka size uygun olanı yapın. Başlarda çekiniyordum veremem diyordum ama inanıp vazgeçmedikçe verebilirsiniz . Bu çok kafaya takılacak bir şey değil . Önceden de dediğim gibi kilo zaten verilir ha  ama Zor değil diye de birden her şeyi keserek değil sağlığınızı koruyarak verin. Hızlı  verilen kilo hızlı da alınır , tüm dengeleriniz bozulur . Bozmayın. 
Diyetten sonra aynı şekilde devam eden alışkanlıklarım oldu hala kahvaltı atlamam , tatlıyı eskisi gibi abartırım ama diğer öğünlerle dengelerim. Bir süre sonra zaten yaptığınız o diyet alışkanlık  ve hayat tarzınız oluyor . Kilonuzu koruyabiliyorsunuz .
 Ben istediğim kiloma geldim ara ara alıp verip dengeliyorum umarım siz de istediğinizi elde edersiniz ve bu yazı en azından bir uzmana danışmak adına size yardımcı olur . 

 
Toplam blog
: 3
: 67
Kayıt tarihi
: 13.06.20
 
 

Herkese merhaba .. Tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim . 6 kedi annesiyim . Spor, diyet, sağlıklı..