Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

DOĞAL YAŞAM TRENİ

Tıkıldığımız kutu gibi binalardan etrafımızı seyredip, yemek zorunda kaldığımız pazarlama harikası, bol ışıltılı ancak kimyasal katkılı yiyecekleri tüketiyoruz. Günleriniz birbirine benzeyen monoton zincir halkaları gibi öndekini takip ederler. Yeniliklerden hoşlanmıyoruz, çünkü her yenilik aslında küçük bir maceradır. Gözünüz arada sırada doğaya takılsa da arkadaş baskısı, çevreme nasıl anlatırım endişesi sizleri frenler.

Sıkıntı dolu bu hareketsiz yaşamdan sıkılıp etrafınızdaki çemberinizi kırdığınızda yeni bir dünya ile tanışırsınız. Önce doğayı tanımak için onun bağrına geziler yapmalısınız. Yağmurda toprak kokusunu arar, güneşte yanar, baharda yeniden doğuş şarkılarına eşlik edersiniz. Yolda rastladığınız ağaçları kucaklar, çiçeklerle arkadaşlık için fotoğraflarsınız. Yürüyüş guruplarına katılır, sizlerle aynı duyguları paylaşan insanlarla tanışırsınız. Böylece dünyada yalnız olmadığınızı anlarsınız, onlarla birlikte güzel şeylere imza atarsınız.

Evet, artık televizyon seyrederken elinizde olmadan belgesel kanallarında karar kılarsınız. Dünyanın dört bir yanındaki ilginç canlıları tanır, bilgi sahibi olursunuz. Bu arada yaşadığınız alanın doğal değerlerini öğrenip, onlara sahip çıkmaya başlarsınız. Çünkü bu güzellikleri çocuklarımıza bırakmanın yolu onu korumaktan geçmektedir. Farkında olmadan balkona kuşlar için ekmekler - su tasları koyarsınız. Gittiğiniz kır gezilerinde biriktirdiğiniz güzel ağaç tohumlarını geleceğe umut amacıyla toprağa emanet etmeye başlarsınız.

Bir bakmışsınız ki boğazınızdan kimyasal içerikli gıdalara ambargo uygulanır, mutfağınızdaki doğal yiyeceklerin sayısını her gün artırırsınız. Yörenize has ve bol miktarda yetiştirilen gıdaları hayatımıza sokmakla kalmaz, yeni kullanma alanları araştırırsınız. Doğal yiyeceklerin peşinde köylü pazarlarını kovalar, gittikçe onlarla tanış olmaya başladığınızı fark edersiniz.

Bütün bunları bir süreç içinde yaşarken duygu-düşünce dünyanız evrim geçirmiş, sağlıklı bir vücut ile birlikte saat gibi çalışan bir beyne sahip olursunuz. Küçük şahsi problemlerle uğraşmak yerine bütün dünyadaki sorunlara sahip çıkan bir yapıya bürünürsünüz. İnsan olmanın farkına vararak insani duygularla yardıma muhtaç olanları arar ve onlara yardım etmeye çalışırsınız. Bütün bunlar dikkatinizi çekiyor, işte bu anlatılan benim hayatım diyorsanız, çekinmeden doğal yaşam trenini kaçırmamanızı tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 85
: 54
Kayıt tarihi
: 25.07.20
 
 

herkese iyi günler dilerim,Isparta doğumluyum,  emekli öğretmenim.TDF Dağcılık eğitimi aldım.Doğayı..