Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Doğanlar

Doğanlar
 

İlhanköy ün 4 mil doğusunda, Marmara dan gelinecekse güneydoğu yönüne 9 denizmili, Asmalı'dan güneye 6 deniz mili mesafede şirin, temiz, sakin, eski adı Dragonda olan bir köy Doğanlar.

 

İlhanköy'den doğuya gittikçe adeta Kapıdağın kayalık yüzünde açılmış oyuklar gibi görünen küçük koyları seyrederek ilerlersiniz. Dik yamaçlardan oluşan küçük girintileri geçtikten sonra ilk kumsal küçükovalı koyudur. Yerleşimin olmadığı bu koyda çadır kurmuş kampçılara yazın her dönemine rastlamanız mümkündür.

 
    
 
 
Derin su kesimi olan teknelerin koya girişinde kayalık yapıdan dolayı dikkatli olmaları gerekir. Doğu ya doğru ilerlemeye devam ettiğimizde önümüze gelen sivri burnun ardında Büyükovalı koyu kendini saklamış bizi bekler.
 
 

 
 
Büyükovalı da yerleşim olmasına rağmen bağlanılabilecek iskele yok. Koyda demirleme imkanı olsa da kuzeyli rüzgarlara dikkat etmek gerekir.
 
Büyükovalı koyunun doğu yakasını takiben kuzeye ilerlediğimizde burnun ucundaki kayalıklara varırırz. Bu kayalıkların arasında suyun derin olduğu bir kanal varmış. Aradan geçerek  biraz heyecan artırılabilir, ama bence denemeye değmez.
 
Burnu tercihen kayalıkların dışından döndükten sonra Doğanlar ı karşımızda görürüz. Doğanlar mendireğini koyun doğu yakasında minik bir koyun dibinde başlar.
 
 
        
 
Mendireğin tam arkası kuzeyden gelecek rüzgarlara kapalı olmasına rağmen rıhtım olmadığından tekneden kayaların üzerine inmek zor olabilir. Köyün ortasında derin salmalı teknelerin rahatça bağlanabileceği iskele ve iki yanında derinliği ortalama birbuçuk metre olan rıhtım uzanır.
 
Doğanlar poyraz ve karayel de rüzgarı direkt almamasına rağmen içeri solgan aldığından sert havalarda sallanmadan konaklamak zordur. En rahat yer tekneye inip çıkması zor olmakla birlikte mendireğin dibidir.
 
Rıhtıma bırakılan balık ağları düzenli, etrafta çöp konteynerleri dışında çöpün olmadığı caminin dışında iki tuvaletin olduğu,benim uğradığım mevsim itibaryle (ekim ayı) boş, sakin, sessiz bir yer olan Doğanlar'da isterseniz  rıhtımda ve iskelde bulunan banklara oturarak etrafı seyredebilir veya iskeleden balık tutabilirsiniz. www.ismailoruc.org
 
 
Toplam blog
: 55
: 313
Kayıt tarihi
: 10.11.12
 
 

Yaşamımın büyük bir bölümünde , kafam kuma gömülü KARADAN DENİZE bakmıştım. Bundan böyle kafamı k..