Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Doğru iş birliği nedir?

Doğru tedarikçi = Doğru iş birliği

Doğru iş birliği, menfaat ilişkisinden doğar, peki doğru iş birliği nasıl kurulur? Doğru iş ortağı nasıl belirlenir? Bu yazımızda bu konuyu gündem alacağız.

İş birliği kurmak için önce hedefimizi çok iyi bilmeliyiz ve süreçlerdeki püf noktaları çok  iyi anlamalıyız, ne için iş birliği yapacağız? En önemlisi en çok kim kazanacak? İki tarafın beraber kazanmadığı anlaşma doğru bir anlaşma değildir. Prim, memnuniyet, kar ve referans kazanılacak değerlerin öncelikli olanlarıdır. Bazen o kadar uzun yazışmalar görüşmeler yapıyoruz ki Merkez'den kaybolmuyor muyuz? İnandığım tek bir şey var; istemek burada iş birliğini yaratan geçerli bir fiil değil, karşı tarafın menfaatini öne sürmek hem çok iyi bir iletişim ve müzakere tekniği hem de dikkat çekmek ve devamında firmanızı bağımlı hale getirmek için bir tuzak aslında.

Satın almanın doğası bazı durumlarda profesyonelliği red ediyor. Bu tip durumları ileriki bölümlerde anlatacağım. Geçmişten bugüne gelişi güzel satın alma modelinin daha kontrollü ve sistematik hale gelmesini kabullenemeyen bir nesil hala var. İşte bu nesil ile iş birliği yapmak oldukça güç hale gelebilir. Burada iş birliği için ihtiyaç duyulan şey doğru bir sinerji ve bu mesleğin gerek duyduğu yetkinliğe sahip olmak yani hakimiyetin verdiği sinerji gücüdür. İhtiyaç duyulan yetkinlik hakkında daha detaylı önümüzdeki bölümlerde bahsedeceğiz.

 
Toplam blog
: 2
: 936
Kayıt tarihi
: 20.03.17
 
 

Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi & Supply Cha..