Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '07

 
Kategori
Kitap
 

Dönek Murat Belge

Dönek Murat Belge
 

Dönek Murat Belge’ nin Tuba Çandar tarafından hazırlanan biyografik kitabı, holding medyasının baronunun iştiraki Doğan Kitap’ tan çıktı!

Murat Belge’ yi daha yakından tanımak için mutlaka okumanızı öneririm.

Biz, ilgi duyduğu bilimsel ve kültür konularında, temel literatür ve terminoloji ihtiyacı duymayan, kıymeti bilinmez gerçek aydınlar olarak, bu kitap, doğruluk ve haklılığımızın, Murat Belge nin kendi ağzından itirafının muhtevasıdır!

Bizler kentin derinliklerinde, çevresinde, meydan ve meyhanelerinde demokrasi mücadelesi için Marksist, yapısalcı, anarşik ve eleştirel kaynaklardan beslenip, ulvi hayat düşüncelerimiz için kavga verirken, Murat Belge nin elit ve burjuva geçmişini, artistlerle ilişkilerini işaret buyuruyorduk!

O burnunun üzerinden bizlere bakarken, bizler de boş durmayıp eleştirilerimizi kinle biledik.

Ne anarşik, içkici, esrari olduğunu, Saros ve Kavala gibi karanlık adamların kurumlarıyla ilişkilerini de cesaretle kitapta anlatıyor bir de!

Bu konularda derin ve doğru bilgiye sahip olmasak da, ne denli tehlikeli olduklarını çok iyi biliriz biz!

Mümin kardeşlerim, bu Murat ateist olduğu yetmezmiş gibi bir de Yunan gavurunun düşüncesinden etkilenen Yahudilerin yaydığı Hristiyanlığa meyil edermiş!

Şaka bir yana, eşeğin edeceği lafları, bu ülkenin yetiştirdiği aydın, yönetici, ilerici sıfatlı insan kaynağının çoğunluğu söylüyor. Hazin şey…

Kardeşlerim okumayı seven, düşünen, duygularındaki samimiyetten şüphe edemeyeceğimiz insanların aklını başına alması gerekli. Onca çaba, keder ve emeğe rağmen hayat önümüzü kesse de , bizlere birer b..k muamelesi yapsa da, yokmuşuz duygusunda boğulsak da, kabul edelim veya etmeyelim, Murat Belge ve onun gibiler bu toplumun kreması ve varlığıdır.

Onun gibilerle zenginleşir, gelişiriz. Aksini söyleyenlere biraz tahammül eder, daha da üstelerse arkamızı döner güler geçeriz.

Bu zamana kadar çok istemekle beraber, hiç Murat Belge kitabı okuyamadım.

Ya parasızlıktan, ya da tercihimi başkaları için kullanmam nedeniyle…

Tuba Çandar’ ın kitabında anladım ki, tesadüfen elime geçen Berna Moran’ ın kitabından sonra bende oluşan merakın yönelttiği, zemininin oluşmasında Murat Belge'nın büyük katkısı olmuş Türkiye'de .

BU ÜLKENİN KREMASINI ANLAMAK VE SAHİP ÇIKMAK İÇİN DAHA ÇOK ÇABA GÖSTERELİM….

 
Toplam blog
: 35
: 862
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

İktidara mesafeli, Derrida ve yapısalcılara meyilli. İflas etmekten bunalıp, iktisat ve finans pı..