Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '16

     
    Kategori
    Anne-Babalar
     

    Dönmeyen dönence

    Bebekler için dönence faydalı mı zararlı mı diye tartışmalar devam ede dursun. Ben kendimce faydalı bularak bir adet “ dönmeyen dönence ” edinip, karyolasının parmaklıklarına taktım bile.

    Okuduğum kadarı ile  zararlı bulunma sebepleri arasında ışıklı olanların bebeğin gözlerine zarar vermesi, otizmi tetiklemesi, 5 aydan sonra kullanımının tehlikeler doğurabileceği, bebeğin asılarak kendisini yaralayabileceği gibi yorumlarda bulunulmuş. Akademik bir yazıya henüz rastlayamadım maalesef.

    Faydalı kısımları ise bebeklerin motor gelişiminde artı etkileri, el ve göz koordinasyonu, gaz problemleri için güzel bir çözüm oluşu gibi sıralanmış.

    Ben dönencelerin zararlı olabileceği düşünülen yönlerini ortadan kaldırarak sadece faydalı kısmını kullanmanın yolunu buldum.

    Dönmeyen, ışığı olmayan, ses çıkarmayan ve yaralanma gibi durumlara sebebiyet vermeyecek bir dönence!

    Kendisi ilk aylardan itibaren kullanabileceğiniz, bebeğinizin erken görsel gelişimine katkı sağlamak için kontrast renkli kartlardan oluşturulan ve ödüllü bir dönence.

    Aslında dönencenin diğer dönencelere bakıldığında hiç bir becerisi yok. Müzik çalmıyor, ışık yansıtmıyor, herhangi motor düzeneği, süre ayarlaması gibi özellikleri yok hatta elinizle dokunmadığınız sürece dönmüyor bile. İşte tam bu sebepten dönenceler için zararlı diye düşünülen bütün özelliklerden arınmış oluyor. Geriye bir tek faydalı yönleri kalıyor.

    Bebeklerin doğumdan itibaren siyah-beyaz ve gri tonları görebildiği, ilerleyen aylarda kontrast renkleri fark edebildiği biliniyor. Bu sebeple dönence, siyah-beyaz ve kontrast kartlardan oluşmuş durumda. 0-2 ay için farklı 2 ve 3. aylar için farklı şekil ve desenler var. Kutu içeriğinde 10 adet kart mevcut.Kartları dönenceye takmak ve sökmek oldukça kolay olduğu için bebeğinizin karyolasında yatmadığı zamanlarda da elinizle kartları bebeğinize 20-30 cm uzaklıktan göstererek zeka kartları olarak kullanabilirsiniz.

    Herhangi bir müzik mekanizması ve iç motor sesi çıkarmadığı için bir süre sonra sinirinizi bozmaya başlamaz. Ünlü bir çok markanın dönencelerinde belirgin şekilde duyulan motor sesi şikayetleri olmuş kullanıcı yorumlarında.

    Evet yenidoğan bebeklerde,duygusal gelişim ve bebeğin sakinleşmesi için müzik önemli. Lakin sürekli tekrarlanan iki adet Mozart senfonisi bir süre sonra bıkkınlık getirir sanıyorum ki ! Ben müzik için daha radikal bir çözüm bulmayı planlıyorum.

    Dönenceyi henüz deneme şansımız olmadı ama doğumdan hemen sonra ilk deneyimlerimi paylaşmayı ihmal etmeyeceğim. Çünkü sonuçlarını bende oldukça merak ediyorum. Bazı bebeklerin bu tarz ilk oyuncaklara pek ilgi göstermediğini okumuştum, umarım ki durum bizde bu şekilde olmaz.

    Firmanın farklı oyuncakları da mevcut, ilerleyen zamanda sipariş etmeyi planladığım başka ürünleri de var.

    Ürünün olumsuz olarak bulduğum yönleri ;

    #  Maalesef satışı Türkiye’de yok.Ama sorun edilesi bir durum değil. Amerika’dan getirtmek için Amazon.com derdimize derman oluyor. Amazon.com‘da Türkiye’ye gönderim mevcut, kendimde ürünü bu şekilde edindim. Daha önce yurt dışından alışveriş yapanlar konuya hakimdir mutlaka ama sizde benim gibi daha öncesinde hiç yurt dışından alışveriş yapmadıysanız bu yazı size yol gösterebilir.

    #  Diğer bir olumsuz bulduğum nokta ise,dönencenin montaj aparatı karyola için gayet güzel uyum sağlasa da park yatak için Türk işi bir çözüm gerektirecek.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 8098
    Kayıt tarihi
    : 08.03.16
     
     

    Taze bir baba bloğudur... ..