Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '19

     
    Kategori
    e-Ticaret
     

    Dropshipping: Yapilan 10 Hata

    Yeni başlayanlar için  Dropshipping te yapılan 10 Tane yapılan hatalardan bahsettim. Ben 3 senedir yapıyorum ve bu hataları kendim yaptım ve ilk 2 Shop ta çok zarar ettim. Aşağıdaki 10 hatayı yapmazsanız başarılı olma şansınız yüzde 80 artacaktır. Bilgi paylaştıkça büyür unutmayın,

    • 1: Hangi Ülkelere Satış Yapacağınızı Seçmeden ÖNCE Kargo Zamanlarını Kontrol Edin.

    Pek çok yeni başlayanlar, dünya çapındaki sevkıyatlarını ürün listelerine koyuyorlar ve herhangi bir yere gönderiyorlar çünkü çoğu Aliexpress satıcısının dünya çapında gönderileceğini biliyorlar. Ancak bu yeni baslayanlar icin cok büyük problem olabiliyor, bazi ülkelerde kargo süresi 5 haftayi buluyor.

    Örneğin - İngiltere'ye gönderim çok uzun sürüyor. Bir ürünün ulaşması 20-40 gün sürer. Bunu, 10-20 gün olan ePacket kargo ile ABD'ye karşılaştırın. Çok uzun süren Kargo süreleri müşterileri kızdırır

    Ve size sürekli E posta gönderirler, nerde kaldı Kargom diye. Paypal dan paralarını geri isterler

    Bunları yaşamamak için ilk baştan satış yapacağınız ülkeleri iyi seçin

    • 2: Dropshipping Yaparken Kendi Mağazanı oluşturun. EBay veya Amazon'da Dropshipping YAPMAYIN.

    Pek çok yeni başlayanlar eBay veya Amazon'a Aliexpress dropshipping yapmak istiyorlar çünkü Amazon yada Ebay de çabuk satacaklarını ve kendi mağazalarını açmaları için çok para harcamaları gerektiğini düşünüyorlar. Malesef çoğu yeni başlayanlar ürünün alış fiyatını amazon yada ebay

    Komisyonlarını hesaba katmıyorlar. Birde en onmelisi Amazon müşterileri ürünlerini hemen istiyorlar eğer 2 Hafta Kargo beklediklerinde hemen olumsuz yorum yapıp puan veriyorlar, yani daha başlamadan bitişlerini hazırlamış oluyorlar. Size tavsiyem kendi mağazanızı yapıp Markanızı oluşturmak.

    • 3: Bir LLC (Şirket) Kurun

    Wholesale Ted'de sorduğumuz çok yaygın bir soru, bir dropshipping mağazasına başlamadan önce bir LLC açmanız gerekip gerekmediğidir. İlk baştan hemen  bir LLC şirketi açmak maliyetli olduğu için Şirket açmadan başlayabilirsiniz. Sorun şu tabiki eğer size birisi üründen dolayı dava açarsa

    Kişisel olarak dava açmış olur ve buda sizi sıkıntıya sokabilir. İlk baştan şirket açana kadar insanalara herhangi bir şekilde zarar veremeyecek ürünleri seçerek, bebek ürünlerini seçmeyerek bu süreci atlatabilirsiniz.

    Para kazanmaya başladıktan sonra LLC şirketi açmanız sizi yararınıza olacaktır.

    Ama şirket kuramamanız sizi bu işe başlamaktan ali koymasın

    • 4: Kargo süresini Müsteriye sitenizde bildirin saklamayin.

    Aşağıdaki yerlere bir Kargo süresini eklemenizi öneririz (Kargo süresi  2-4 hafta s):

    1) Ürün sayfasındaki açıklamada (kalın).

    2) Ödeme sayfasında.

    3) Satın alma onayı e-postasında.

    Eğer müşteri Sipariş vermeden önce Kargo süresini görüp alırsa kafanız ağrımaz

    Bu çoğu yeni başlayanlar için satışlarda düşüş olur algısını uyandırıyor

    Ama sonuçta bir marka oluşturuyoruz, müşteri bizden ürün aldığında memnun kalırsa+bir daha gelip alır. Ama shop ta yazmazsa Kargo süresi bizi heryere sıkayat eder ve bir daha gelip almaz.

    Yani ileriye dönük yatırım yapmamız için müşteriye göstermemeiz gerekir Kargo süresini.

    • 5: Güçlü bir Geri Ödeme Politikası Sayfası Oluşturun

    Bir geri ödeme politikası sayfası oluşturun ve yalnızca hatalı / hatalı ürünler için iadeleri kabul ettiğinizi unutmayın. Ayrıca müşterilerin,Geri Iadede Kargo ücretlerini Müsteriye ait oldugunu Mağazanızın alt kısmına bu sayfanın bağlantısını ekleyin.

    • 6: Bir Takip E-postası Sırası Oluşturun

    Müşterilerin e-postalarını, bültenlerde ürünlerini tanıtmak için kullanmayın: öğelerin gelmesini beklerken müşteriyi mutlu etmek için bunu kullanın. Bu süre zarfında 3-4 takip e-postası gönder. Onlarda aşağıdakileri yapın:

    1) Sizden Ürün  satın alırken kabul ettikleri 2-4 hafta nakliye sürelerini onlara hatırlatın.

    2) Onlara herhangi bir sorunla karşılaşırlarsa her zaman e-posta gönderebileceklerini söyleyin.

    3) Onlara siparişlerini takip edebildiklerini hatırlatmak ve onlara bunu nasıl yapabilecekleri ile ilgili bir bağlantı verin.

    • 7: Facebook Fanpage'unuza Benzeri Bir Kampanya oluşturun.

    Reklam çıkmadan önce Shop unuzun Fanpage sayfasına Etkileşim reklamı çıkarak biraz sayfa beğenisi toplayın. Bu sayfanın otoritesini arttırır,

    • 8: Ürünleri Test Etmeden Önce Mağazaya 20 Ürün Ekleyin

    Sabırsız olmayın ve reklamları yayınlamadan önce mağazanıza yalnızca birkaç ürün eklemeyinSadece bir kac tane ürün olan bir shop ta fazla güven uyandirmaz. Magazaniza  en az 20 tane ürün ekleyip ondan sonra reklam cikin. . Reklamları / testleri yayınlamadan önce çok fazla ürün eklediğinizden emin olun.

    • 9: Müsteri sizden ürün aldiginda Müsteriye o ürünü tedarikciden alip gönderebileceginiz kredi karti limitiniz olsun.

    Bir müsteri sizden ürün aldiginda siz  tedarikciye o ürünün ödemesini hemen yapip göndermeniz gerekir. Ama size paranin gelmesi Paypal da 3 Hafta Stripede bir hafta sürecektir. Bunun icin kredi karti limitinizin olmasina dikkat edin.

    • 10: Para Kazanmak İçin Para Harcamaya Hazır Olun

    Ücretli Facebook reklamları yayınlamayı planlıyorsanız, birçok ürünü test etmeye hazır olun. Birkaç test yapıp  ve hemen size para kazandırmazlarsa pes etmeyin. Birkaç yüz dolarlık bir bütçe ayırın ve kazanan ürünlerinizi bulmak için birçok test yaparken bunu harcamak için istekli olun. Winner Produkt denilen ürünü bulana kadar devam edenler bu ticaret sisteminde başarılı oluyorlar.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 760
    Kayıt tarihi
    : 21.03.18
     
     

    Yıllardır İnternetten güvenli alış veriş üzerine araştırma yapıyorum. Kendi internet sitelerim de..