Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '16

 
Kategori
Dünya
 

Dünyanın geleceği burada !

Dünyanın geleceği burada !
 

Norveç'in Longyearbyen şehrinde yer alan 2008 yılında faaliyete geçen bir depo bulunuyor. İşte bu depo gerçekten dünyanın geleceği diyebileceğimiz bir nokta. Bu depoda ilgilendiği nokta “tohum”

Dünyanın dört bir yanında standart özellikte bulunan tohumların toplanarak birleştirildiği bu noktada, dünyanın yaşayacağı felaketler sonrasında insanoğlunu garantiye alacağı düşünülmektedir.

Domatesten tutun da ayçiçeğine kadar tüm dünyada bulunan ve adaptasyon kabilelerinin çok yüksek olduğu çeşitleri edinen yetkililer bu depoyu kurmaya karar verdiler. Ancak burada birkaç sorun vardı. Öncelikle canlı olan ve belirli özellikleri kaybetmeden yıllarca saklanacak bu özel tohumlar nasıl muhafaza edilecektir. İşte sorunun ilk noktası burada çıktı.

Öncelikle ambalaj için arge çalışmaları başlatıldı. Bu arge çalışmaları sonucunda piyasada Kraft torba olarak adlandırılan tohum paketleri emsal alınarak 4 katlı yoğun korumalı ambalajlar üretildi. Ambalajların özelliği hem nefes alabilen hem de %97 koruma sağlamasıydı. Kısacası yarı geçirgen bir materyal bulunmuştu.

Peki bu değerli tohumlar nerede, dünyanın hangi bölgesinde bulunmalıydı. İşte bu sorunsal içinde yılın tümünde 0 derece ile 4 derece arasında bulunan Norveç in kuzeyi seçildi. Aynı zamanda denizden yüksekliği de yaklaşık 150 metre kadardı. İşte dünyanın geleceği bu bölgeye kurulmuştu.

Olası bir doğa felaketi sonrasında insanoğlu gıda ihtiyacını giderebilmesi için, seleksiyonu yapılmış, adaptasyonu mükemmel olan, hastalık dayanımı yüksek ve kolay çimlenebilen tohumlar hepimiz için Norveç’te tutulmakta.

Dileriz ki insanoğlu bu güzel tohumlara ihtiyaç duymaz.

Herkese huzurlu, sağlıklı, mutlu günler…

Burak Uğur

 
Toplam blog
: 15
: 931
Kayıt tarihi
: 04.01.13
 
 

Burak Uğur; *1989 yılında Bandırma'da doğdu. *İlk ve Orta öğrenimini Bandırma Yamanegeli İ.Ö.O. t..