Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Düşünceleriniz ve Geleceğiniz

Hayatın günlük akışı içinde düşünceleriniz sizi ne kadar destekliyor? Sahip olduğunuz iç ses size neler söylüyor? Bu ses sizi motive ediyor mu ? Yoksa yapamayacağınızı, yeterince iyi olmadığınızı ve yine başarısız olacağınızı söyleyerek sizi engelliyor mu?

Düşünce, duygu ve davranışlarımız bir bütündür. Bugünkü düşüncelerimiz ilerde davranışlarımızı ve hayattaki seçimlerimizi etkiler. Aslında geleceğimiz tam da şu anda ne düşündüğümüz ile şekilleniyor . Bu nedenle negatif düşünce akışını fark ettiğimizde bu düşünceleri beslemeyi durdurmak yapılacak ilk harekettir. Ardından bu düşünce  pozitif bir düşünceye çevrilmelidir.

Hayatımızda en çok da olumsuz olaylarla karşılaştığımız zamanlarda pozitif bakabilmek bizi zorluyor. Öncelikle bu zorlukların bizim ruhsal gelişimimiz için doğal akışın bir parçası olduğunu kabul etmek gerekir. Bu duruma nasıl baktığın ise senin seçimindir. Bu olayın sana nasıl bir fayda sağlayacağını ve senin için nasıl bir öğreti barındırdığını görmeye çalışmalıyız. Önemsiz de gözükse ondan bir fayda bulmaya çalışmak gerekir.  Bu fayda senin olaya bakışını tamamen değiştirecektir. Darel Rutherford’un söylediği gibi Hayatı kazanan tutumu ile oynarsanız asla kaybetmezsiniz.” Başarısızlığa uğradığımızda da durum farklı değildir.  Nasıl başarısız olduğumuzu tekrar tekrar kendimize hatırlatmak yerine bir dahaki  sefere neleri farklı yapabileceğimizi düşünmek gerekir.

Birçok negatif düşünce ya geçmişteki bir hayal kırıklığına ya da gelecekte yaşayabileceğimiz korku dolu senaryolara aittir. Bu nedenle aslında tam da şu anda problem yoktur. Şimdiye odaklanmak da zihnimizi olumlu düşüncede tutabilmek için bir araçtır.

Hayatınıza ne kadar çok  olumlu düşünce katarsanız, olumlu düşünme alışkanlığını o kadar hızlı kazanırsınız. Şimdi başlamaya ne dersiniz?

 

Ceyda Bahşi Bilgiç

Yaşam Koçu /  Pilates Eğitmeni

 

http://www.instagram.com/ceydabilgic_yasamkocu/

 
Toplam blog
: 10
: 59
Kayıt tarihi
: 16.10.18
 
 

Yaşam Koçu / Pilates Eğitmeni  ..