Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '06

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Eğitim kenti Oxford

Eğitim kenti Oxford
 

Londraya uzaklığı 1,5-2 saat olan Oxford tarih kokan sokakları, binaları ile karşılıyor sizi. 900 yıllık tarihi ile dışarıdan bakıldığından müze gibi duran mekanların aslında birer kolej olduğunu ve burada eğitim yapıldığını sonradan anlıyorsunuz... Oxford Üniversitesi'ne bağlı kolejlerinde genelde bir çok alanda eğitim verimekte.

Oxford Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sosyal ve Hukuksal Çalışmalar Merkezi'nin Karşılaştırmalı Medya Hukuku Programının akademik ziyaretçi davetisi olarak gittiğim Oxford'da çok keyifli vakit geçirdim. Programın yapısı gereği dünyanın dört bir yanından gelen Medya Hukukçuları ile birlikte tarih dolu bir çok eğitim salonunda konferanslara katıldık, tartıştık, öğrendik, öğrettik...

Oxford Şehir Orkestrası gittiğim dönemde Vivaldi'nin Dört Mevsimi'ni almıştı listesine. Yine muhteşem atmosferli Sheldonian Theatre Binasında izleme şansı buldum.

Oxford küçük bir kent olmasına karşın gezilecek görülecek o kadar müze, mekan var ki... Mümkün olduğunca hepsini görmeye çalıştım. Ünlü Harry Potter filminin çekildiği ve halen kolej olarak eğitim veren Christ Church ise gerçekten etkileyici mimariye sahipti.

Gelelim Oxford'u ziyaret edeceklere pratik önerilere. Heatrow ve Gatwick Havaalanları'ndan doğrudan Oxforda otobüs seferleri var. Doğrudan Oxford'a gelmek isteyenlere güzel bir olanak. Yok önce Londra'yı gezip orada biraz kalmak istiyorsanız, Victoria otobüs istasyonundan 15 dakikada bir Oxford'a otobüsle ya da tren istasyonundan trenle gelmeniz mümkün.

Tarih dolu ve etkileyici mekanlara sahip bu eğitim kentini görmek isteyenler daha ne duruyorsunuz..

 
Toplam blog
: 2
: 1107
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

1979 yılında Eskişehir'de doğdum. Çamlıca İlkokolu, Mehmet Gedik Ortaokulu ve Hoca Ahmed Yesevi Lise..