Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '06

     
    Kategori
    Eğitim
     

    Eğitimde kalite

    Günümüzde eğitimin gerekliliği konusunda birçok alanda yazı ve yorumları takip etmekteyiz. Bu konuyu, özellikle sportif alanda yapılan yorumlar neticesinde ele alarak genel anlamda yanlış yapıldığının demesem bile bazı noktaların eksik kalarak bütünden uzaklaşıldığı ve farklı boyutlara çekilerek asıl can alıcı unsurların ele alınmadığı kanaatindeyim.

    Özellikle bir futbol karşılaşması sonunda çıkan olaylar sonrası yapılan yorumlarda, eğitimin yetersiz olduğu ve bu eğitimsizlik sonucu yaşadıkları bölgeleri de içine alarak, yani varoş tabirleri ile belli bir kesimin olaylara sebep gösterilmesi ve ekonomik durum değerlendirmesi ile aslında gerçek olayların perdelendiği görüşündeyim. Bunun nedenine gelince, burdaki olayların gerçek sorumluları sadece bir bölge veya eğitimsiz kalmış insanlar değil. Bilakis belli bir eğitim almış ve belli standartta olan insanlar. Bu tesbiti yapmak niye zor geliyor veya belli bir grubu hedef alıyor anlaşılmış değil. Burda önemli olan eğitim almış olan insanlarında eğitim almayanların da aynı olayların içinde beraber olmaları asıl sorun bu. Çünkü kalitesiz bir eğitim sürecinden geçerek gelen ve bunu da yaşadığı toplumun değerlerinden uzaklaşmış eğitimli görünen insanların, eğitimsiz insanlardan tek farklarının sadece biraz daha anlaşılır cümleler kurabilmeleridir.

    Bu gerçeklerden kaçtığımız sürece ve eksik yapılan yorumlar devam ettiği sürece hep şunu demeye devam edeceğiz "eğitimsiz bir toplumuz". Fakat, hiçbirşey değişmeyecek, Çünkü herşeyde eksik yaptığımızkalitesizlik gibi eğitimde de bu kaliteyi yakalamadığımız sürece hamam eski tasta eski kalacak.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1871
    Kayıt tarihi
    : 11.06.06
     
     

    1968 İstanbul doğumluyum. Aslen Erzincanlıyım. Özel bir şirkette memur kadrosunda çalışmaktayım. Evl..