Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '18

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

En Son Ne Zaman “Ben İşimi Çok Seviyorum.” Dedin?

En Son Ne Zaman “Ben İşimi Çok Seviyorum.” Dedin?
 

Ben bugün dedim. Mülakat yaptığım bir adayın “Beni anladınız.” diye gözleri dolduğunda, işimi çok sevdiğimi anladım. Fark ettim ki adayları dinlemeyi seviyorum, yeni hikayelerle tanışmayı seviyorum, bir parça da olsa iş hayatlarına dokunmayı seviyorum, görüşme heyecanlarını seviyorum.
 
Peki ya sen? İş yoğunluğuna rağmen kendini hiç sebepsiz mutlu hissettin mi?  Ya da sabahları ayaklarının hiç geriye değil de ileriye gittiğini fark ettin mi? Maaşın, yöneticin, iş arkadaşların ya da patronun kim olursa olsun ve nerede olursan ol işini bir ömür severek yapacağına inancın tam mı?
Cevabın evetse fark yaratırsın, anahtarın işine duyduğun aşk olur her kapıyı açarsın, koşullar seni değil sen koşulları yıldırırsın.
 
İşini sevmiyorsan seveceğin işi bul. Hem de hemen, hiç durmadan duraklamadan... Çünkü sadece sevdiğin işi yaparak fark yaratırsın. Belki isimlerini hiç duymadığın Mahmut Sür gibi Tahsin Kalender gibi Cemil Kızılkaya ya da İrfan Şahin gibi. Onlar, UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazineleri”olarak ilan edilen ustalar. (İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde yaşayan Mahmut Sür “nazar boncuğu”, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde yaşayan Tahsin Kalender “taş ustalığı”, Kastamonu'da yaşayan Cemil Kızılkaya “yazma baskı” ve Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde yaşayan İrfan Şahin “kıspet yapımcılığı” alanlarında “Yaşayan İnsan Hazineleri” olarak ilan edildi.)
 
Senin sevdiğin iş, neden seni “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak ilan etmesin ki?
 
Toplam blog
: 3
: 77
Kayıt tarihi
: 07.03.15
 
 

Yazmayı ve başkalarının hayatına dokunmayı seven bir blog yazarıyım. ..