Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Ergenekon-Pkk-kürt meselesi

Ergenekon ve Pkk terörü, haber başlıklarına en çok konu olan meseleler. Acaba bizler halk olarak bu konuları ne kadar kavrıyabiliyoruz. Olayları sebep sonuç ilişkisine göre irdelediğimizde sanırım bu konuyu daha iyi kavrarız. Bana göre PKK Ergenekonun varlık sebebi ve yaşam kaynağı. Yani ikisi birbirine çok ilintili, biri biterse öteki de varolma sebebini kaybeder. Sanırım ikisininde çözülememesinin asıl sebebi bu.
Peki burda biz figüranlar ne yapıyoruz. Geleneğimizi bozmuyoruz. Sürü psikolojisi bizde halen mevcut, kuyrukta beklemeye devam ediyoruz ve kuyruğun başının nereye gittiğine veya bu kuyrukta durmamızın bi anlamı olup olmadığına bakmadan ağır aksak ilerliyor ve sıramızı bekliyoruz. Oysaki birilerimiz çıkıpta sıranın başındakilere "Hadi be kardeşim çekilin de insanlar işini yapsın diyebilecek iradeyi ve aklı bulsa sorun çözülme sürecine girer. Ama dedim ya sürü psikolojisi... Kürt gençleri bugüne kadar kuyruğun başındakini takip etmelerine rağmen işlerinin neden halen çözülemediğini sorgulamıyorlar. Türk halkı 30 yıldır bu kadar evladını kaybetmeye dur denilip denilmeyeceğini sıranın başındakilere soramıyor.
Diyarbakır'lı Ahmet, Kayserili Mehmet kuyrukta birbirlerine girmişler kimin umrunda, onlar daha çay sohbetine yeni başladılar. Onlar orda duvarın arkasındaki pencereden bizi izliyor ve yeni yeni pencereler açıyorlar. Hiçbirimiz çıkıp da; "Yeter siz beceriksizsiniz yada kötü niyetlisiniz, amacınız bizim işimizi görmek diil tezgahınızı müşterisiz bırakmamak diyemiyor. Onları sorgulamak yerine biribirimize girmeye devam ediyoruz.
Bana göre sorunun temeli bu kurguda yatıyor. Birileri toplum mühendisliğini devam ettiriyor ve otoritesini sarsmamak için yapılması gerekenleri sürdürüyor. Olan ise tabi ki bize, yani sürünün toplamada etkili ama çarpmada 0 olan bireylerine oluyor. Ne diyelim; Umarım birgün bu karmaşık yapılar çözülür ve hak ettiğimiz insanca yaşama geçeriz!

 
Toplam blog
: 2
: 277
Kayıt tarihi
: 23.01.08
 
 

Makina mühendisiyim. Okumak, futbol, tenis, yüzme, sinema ilgi alanlarımdır. İnsan hayatında hedefle..