Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eskisi Gibi Olmasın Dünya

Gregoryen takvimine göre 2020 yılının misafiriyiz. Geldik ,takvimi bitirdik ,gidiyoruz demek , ay ne çabuk geçti yıl, vallahi anlamadık diyebilmek istiyoruz gezegence. Bitsin artık bu çileli örgülü yıl demek istiyoruz. Ya da acaba biz ne istediğimizi biliyor muyuz? Bazen insanlar aleminin kabadayısı, bazen leyleği havada gören Evliya Çelebi'si, bazen ablan star olmak istiyoruz. Ama bence şu aralar en çok 'yaşayabilen' olmak istiyoruz. Evrenin en masum canlıları olarak ,o kadar temiziz ki, öyle güzel öğretmişiz ki doğaya temizliği, sayemizde sokaklar da temiz kalıyor. Dünyanın en zararlıları olarak da hayvanlar ,ellerinde tesbih bir oraya bir buraya naralar atıp geziyorlar. Virüsü en çok hakedenler hayvanlarken -sokaklarda gezip, çöpleri karıştırıyorlar- bu corono nasıl bu kadar temiz ve sağlıklı beslenen insanlara zarar verebiliyor? İntikam...

Şimdi karantina günlerinde ya da günlüklerinde öz çekim modları Best model of Turkey olmak için akıyor. Evet, sanal âlem akıyor ve müthiş yaratıcı fikirleriyle dünya kardeş oluyor. Herkesin ortak derdi sevgili Corona bizi kardeş yaptı kardeş. Ancak farkında olmadığımız bir durum var. Corona’nın da bir gün kurşunu bitecek, ama o dış mihrakların ya da sözüm ona savaşmak zorundayız diyenlerin kurşunu bitmeyecek!Hani kardeştik?

Virüsmus Corona , favorileri ve burç özellikleri belirlenememiş olduğundan kimin vücudunu seçeceğini bilemiyoruz. Ama şunu biliyoruz maskeli milyonlar! Kendisi çok tok gözlü, çıkarsız. Asla insanların banka hesaplarını, evlerini arabalarını sorgulamıyor. Malesef çok üzücü ve can yakıcı sonuçlar ortaya çıkarırken, bu kadar hızlı ve aleni ilerlemesini kaldıramıyoruz. Demokratik ülke halkının ,savaşa girerken söz hakkı olmadığı gibi zalim oyun bozan coronanın da vücudumuza girmesine engel olamıyor hatta kurşun bize isabet etmez,uzak bile diyemiyoruz. Snipper gibi seçip ıskalamıyor…

Şu aralar yılların gelişini değil de finaline göre bitişini kutlama yolundayız.Gerçi eğlenmeyi seven maskeli milyonlar olduğumuzdan ,pozitif de olsa negatif de olsa mutlak değer gibi hep pozitif kutlarız.Duygusuzluktan lisans almak üzereyizdir ama atar damardan tereyağ akacağı zaman vicdan telimiz titrer.Elbette sevdiklerimiz vardır, insana insan olduğu için değer veririz(sıklıkla) ve nabzı ebedi sessizliğe dönenler için biz de nabzımızı saniyelik saygı duruşuna geçiririz. Ama çoğu zaman da Dünya üzerinden geçen 180 meridyenden iki tanesinin üzerimizden geçtiğini zanneder ve ‘Bana oradan bir cam kenarı ayarla dünyayı izleyeceğim, goçum’ deriz. Online üzülüp, online destekler ama online da yaptığı bir ‘çok ucuz’ alışverişin Virüsmus Coronoya vücut bahşettiğini düşünmeyiz.

Bu bağlamda aslında ne bir eleştiri ne bir sitem bu yazdıklarım. Sadece birkaç soru işareti fikrime baskı yapan. Bu günler de geçecek tabiki dayanışmayla , umutla,emekle.Ama bu günler de geçtiğinde Michael Jackson’dan daha hızlı renk değiştirenler gibi olmayın.Siz yine dayanışın,yine umut edip dünyanın daha iyi olması için emek verin.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim ,şu aralar en çok duyduğum cümle:’Dünya eskisi olmayacak’ .Nolur eskisi gibi olmasın ve biz maskemiz düştükten sonra meridyenlerin üzerimizden geçmesinin çok önemli olmadığını fark edip , paralel ve meridyenleri yerlerinde bırakıp,farklı ülke sorunlarını aynı ülke sorunları gibi benimseyip,dünyanın adını yeni dünya yapalım. Hayaller inandığımızda gerçek olur.Dünya hayallerimizin ucunda ve yaşaması bize bağlı.Gerçekten Corona ve eş anlamlılarına karşı dayanışsak neler olur hayal edebiliyor musunuz? Unutmayın! Snipperlar hep etrafımızda!

Dünyamıza ortak değer kattığımız günlere…

 
Toplam blog
: 4
: 70
Kayıt tarihi
: 01.07.20
 
 

Bir gün hayata müteşekkir olmayı bekleyen,duygulardan lisans almış,güneşin doğduğu yere ait,değer..