Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '19

 
Kategori
Hukuk
 

Evlilik Sözleşmesi Nedir

Evlilik Sözleşmesi Nedir - Evlilik Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?

Evlilik sözleşmesi hazırlayabilmek için öncelikle hukuk terimlerine ve hukuk diline hakim olmak gerekmektedir. Bu sayede evlilikten doğacak haklar daha iyi korunabilmekte ve kişisel haklar evlilik sözleşmeleriyle güvence altına alınmaktadır.

Evlilik sözleşmesi olarak bilinen mal rejimi sözleşmeleri aile hukukunu ilgilendiren alanlarda hazırlanan sözleşmeler olması bakımından profesyonel olarak uzman kişilere hazırlatılmalıdır.

Evlilik sözleşmesi nasıl hazırlanır konusunda kişilerin kafalarında soru işaretleri bulunmaktadır. Evlilik sözleşmesi evlenmeden önce yapılabileceği gibi evlendikten sonra da yapılabilmektedir. Evlilik sözleşmeleri evlilik sırasında veya evlilik sona erdikten sonra malların ne şekilde paylaştırılacağını düzenleyen sözleşmelerdendir.

Kişilerin hak ve yükümlülüklerinin korunması açısından son derece önemli olan bu sözleşmeler aile hukuku alanında deneyimli resmi sözleşme hazırlama bilgisi olan kişilere hazırlatılmalıdır.

Evlilik Sözleşmesi Hazırlama Ücreti

Evlilik sözleşmesi ücretleri avukatlar tarafından makul ücretlere hazırlanmaktadır. Her şeyden önce evlilik sözleşmesi ileride kişilerin mallarının ve haklarının korunması amacıyla hazırlanmaktadır.

İleride istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için avukat desteği almak evlilik sözleşmesine ayrılan bütçenin doğru kullanılmasını sağlayacaktır.

Evlilik Sözleşmesi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Evlilik sözleşmesinin diğer bir ifadeyle mal rejimi sözleşmesinin ne zaman yapılması gerektiğine eşler kendileri karar vermektedir.

Evlilik sözleşmeleri evlenmeden önce hazırlansa da evlilik sonrasında da bu sözleşme imzalanabilmektedir. Ancak uygulamada evlilik sonrasında evlilik sözleşmesi imzalanmasında sorunlar yaşanmakta ve eşlerden biri evlilikte sözleşme imzalamayı kabul etmemesi halinde güven ve sadakat problemi ortaya çıkmaktadır.

Bu sebeple evlilik sözleşmesi yapanlar genellikle evlenmeden önce resmi nitelikte şartlarını ortak olarak belirleyecekleri sözleşmeye imza atarak evlilik ve evlilik sonrasındaki mal rejiminin akıbeti hakkında seçimde bulunurlar.

Evlilik Sözleşmesi Nasıl Geçerli Olur?

Evlilik sözleşmesinin geçerli olabilmesi için hazırlanan sözleşmenin noter huzurunda onaylatılması zorunluluk arz etmektedir.

Hazırlanan sözleşme noter huzurunda imzalanarak geçerli hale gelmekte noter onayından itibaren evlilik sözleşmesi resmi nitelik kazanmaktadır.

Mal Ayrılığı Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?

Mal ayrılığı sözleşmeleri evlilik sözleşmesinin bir türü olup evlilikten sonra edinilen malların malı edinene sahip olduğu sonucunun kabul edildiği ve diğer eşin mal hakkında söz sahibi olmasının kanuni olarak engellendiği durumda ortaya çıkan sözleşmedir.

Normal şartlarda evlilikte edinilen mallar paylaşma esasına dayanarak ortak kabul edilse de mal ayrılığı sözleşmelerinde malı kazanan eş malı üzerinde hak sahibi olacak ve malını koruyacaktır.

Mal ayrılığı sözleşmesi 2019 yılında da en çok merak edilen konular arasındadır. Malların nasıl korunacağı, diğer eşe verilecek hakların ne olduğu, evlilikten sonra mallar üzerinde kimin ne kadar hakka sahip olacağı gibi teknik detaylar barındıran mal ayrılığı sözleşmelerinin aile hukuku alanında avukat yardımı alınarak hazırlanmasında ve daha sonra noter huzurunda imzalanarak onaylamasında eşler açısından ciddi kazanımlar bulunmaktadır.

 
Toplam blog
: 12
: 1061
Kayıt tarihi
: 14.02.15
 
 

EĞİTİM: Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2004  Arabulucu: Arabuluculuk daire Başkan..