Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '19

 
Kategori
Deneme
 

Evlilik Üzerine

Ismarlama bir yazı ne kadar ilgi çekici olur, orası bilinmez. Ama konu evlilik olunca işin boyutunun değişeceği kanısındayım. Her şey mutlu evliliğin güzel yemekleriyle ağırlaşan midemi rahatlatmaya çalışırken başladı. Ben de bu isteği mideme rağmen geri çeviremedim. Aldım elime kalemi, yazdım dilime geleni. Şimdi soruyorlar bana: Evlilikten ne bekliyordun ne buldun? Bu soruya cevap vermek için öncelikle evliliğin ne anlam ifade ettiğini bilmek lazım. Ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir zaten. Evlilik benim için hayatın derdine, tasasına ortak olacak birini bulmaktır. Yani batsak da çıksak da yalnız olmamak. Buna sevinebilirsiniz, çünkü bir ortağınız var.
 
Tabi bu her zaman, her durum için sevinilecek bir şey olmayabilir. Neden mi? Yıllardır alışageldiğiniz bir düzeni bozmak diğer bir deyişle o düzenin merkezine birine oturtmak sanıldığı kadar kolay bir şey değildir. Bazen size anlamsız gelebilir bile. Önceden tek başınıza karar alırken şimdi sormak zorunda olduğunuz birisi var. Ve en az sizin kadar söz sahibi. Gerçekçi olmak gerekirse alışması oldukça zordur. Çünkü birbirine yabancı iki kişinin aynı ortamda yaşamaya başlaması uyum sorunlarını da beraberinde getirecektir. Bu evliliğin olmazsa olmazıdır bana göre. Herkes kendi bildiğini okuyacak, kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışacak. Ve haliyle ufak tefek sürtüşmeler de olacaktır. Yalnız tüm bunlar mutlu bir evliliğe engel değildir. Hele ki birbirini seven iki insan için hiç değildir.
 
Peki nasıl mı engel değildir? Birbirini seven iki insan aynı zamanda birbirine saygılıdır. Yani illa benim dediğim olacak diye tutturmaz.İşi yokuşa süreceğine uzlaşma yolunu tercih eder. Bunun için daha anlayışlı davranır. Bu anlayış da diğer eşin kararlarında şimşekler çaktıracaktır şüphesiz. O anlayışlıysa ben de aynı anlayışı gösterebilirim der ve kendine çekidüzen verir. Böylece sorunlar daha başlamadan çözüme kavuşmuş olur. Yeri gelmişken söylemeden geçemeyeceğim. Çok kıymet verdiğim bir abimin nikah sonrası bana verdiği tavsiyeyi sizlere aktarmak istiyorum. Lütfen bu hepimizin kulağına küpe olsun.''Evliliği ayakta tutan 3 s kuralıdır. Bunlar sevgi, saygı ve sadakattir. Sevgi ortamında saygı vardır. Birbirine saygı duyan iki insan sevgilerinin gereği birbirine sadık kalırlar. Bu da evliliğin sağlıklı ve uzun soluklu olmasını sağlar. ''Nice huzurlu aile saadeti yaşamanız dileğiyle.
   

16.07.2019

Necati DİLEK   

 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..