Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

EVVELDEN BERİ GÖÇEBE

Neydi insan?

İçinde neyi taşırdı?

Acıları mı mutlulukları mı?

Bilir miydi kendini?

Yoksa korkar mıydı kendini bilmekten?

Bilmek neden bu kadar korkuturdu insanı?

Yaşamın getirdiği sorumlulukları almak mı ağır gelirdi yoksa?

Evet, bugünün sorgusu bunlarla başladı. İnsan aslında içinde Rahman’ı taşırdı. Ne zamanki Yaradan’ı kendinden uzakta aramaya başladı işte o zaman yaşamının rotasını şaşırdı. En büyük hazine bizde oysa. Yaradan’ın nefesi ile can bulduk bizler. Uzaklarda değil arayışlarımızın cevabı. Her gün kendimizden bir başka ben doğurabilecek kadar güçlü iken niye acılara tutunmayı seçiyoruz?

Bilmek demek var olan bilginin sorumluluğunu almak demektir. Bilişler, bizi şekillendirir. Mutluluğu da biliriz acıyı da. Ama nedense mutluluğu yaşatmak için çok büyük çabalar vermezken; acıyı yaşatmak için kendimizden geçer gideriz. Her iki duygu da olgunlaştırır insanı. Biz neye tutunur isek onu büyütürüz sadece.

Unuturuz çoğu kez bu yaşamda her şeyin gelip geçici olduğunu. Kendimizin bile. Sanırız ki geçmeyecek bir şeyler. Her şey göçer gider bu dünyada. Yaşamda çekilen acılar da. Varlığımız bile kalıcı değilken bu dünyada ne kalabilir ki bizimle biz o acılara tutunmadıktan sonra. Her an her şey değişir dönüşür. Biz yerimizde saymayalım yeter ki. Kainat hareket halinde olmayı sever. Dünya sadece bir saniye dursa neler olabilir bir düşünsene? Sen de bir dünyasın.  Kendi dünyanı güzelleştirmek için harca enerjini dünyanı yok etmek için değil.

 

 
Toplam blog
: 3
: 164
Kayıt tarihi
: 27.11.19
 
 

Ruhun cana değdiği herşeyde can bulan bir ruhum sadece... ..