Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Farkında Olmadan Hayatımıza Zarar Verdiğimiz 15 Şey

Farkında Olmadan Hayatımıza Zarar Verdiğimiz 15 Şey
 

Hayat, inşa edilmesi ve sürdürülmesi gereken bir ev gibidir. İnsanlar pek çok gerçeklikten kaçınmaya çalışırlar ve fark etmeden hayatlarında neyin iyi olduğunu mahvetmeye devam ederler. Böyle kötü seçimler sizin tarafınızdan yapılmak zorunda değildir. Mutlu ve başarılı olmak, şu anda kendinize ne tür bir zarar verdiğini onaylamak ve düzeltmek için iyi bir şey yapmakla başlar.

1. Affetmediğinde hayatını mahvediyorsun
Hayatı çok ciddiye alamazsın. İnsanlar seni incitecek ve başkalarını inciteceksin. Küfürlere ya da öfkeye tutunmak sizi gerçekten önemli olan şeylere odaklanmaktan koruyacaktır.

2. Sevmediğin bir işi sürdürdüğünde hayatını mahvediyorsun
Bazen bir iş tutuyorsun çünkü sürekli bir maaş istiyorsun. Ama niçin özgür ve mutlu olduğun geleceğinden ziyade mutluluğunu tehlikeye atar ve bugüne odaklanırsın?

3. Başkalarının ne düşündüğünü önemsediğinizde hayatınızı mahvediyorsunuz
Birisini memnun edemezsin. Başkalarının düşündüğü şeyleri önemsemek, insanların sizi boşa çıkarmasına ve hayal kırıklığına uğratmaya başlamasıyla sizi sadece boş bırakacaktır.

4. Her zaman ertelendiğinde hayatını mahvediyorsun
Harekete geçmeden önce işlerinizin mükemmel olmasını beklemeyin. Oraya git ve hayatını mükemmelleştirmek için yapılması gerekenleri yap.

5. Kendine dikkat etmediğinde hayatını mahvediyorsun
Vücudun başarının aracıdır. Bedeninizi doğru besleyerek ve sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürerek tedavi etmek, sadece sağlıklı bir geleceği güvence altına almakla kalmaz, aynı zamanda benlik saygınızı artırır.

6. Her şeyden şikayet ettiğinde hayatını mahvediyorsun
Şikayetlerin bir yaşamı yaşamak sizi bir yere götürmez ama sizi hayal kırıklığına uğratır, hüsrana uğratır ve sinirlendirir. Kullandığınız enerjiyi, değerli bir şeye karışmak için yönlendirmelisin.

7. Pişmanlık içinde yaşadığınızda hayatınızı mahvediyorsunuz
Geçmişin değiştirilemez. Ondan öğrenin ve devam edin. Pişmanlık içinde yaşamak sadece pozitif enerjinizi saflaştırır ve sizi olasılıklardan uzaklaştırır.

8. Yanlış partneri seçtiğinizde hayatınızı mahvediyorsunuz
Eğer Samson iseniz, lütfen bir Delilah seçmeyin. Hiçbir şey, iltifat etmeyen veya sizi mutlu etmeyen biri ile yaşamak kadar korkunç veya yıkıcı değildir.

9. Kendini başkalarıyla kıyaslarken hayatını mahvediyorsun
Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmaya çalışmak kadar korkunç veya aşağılayıcı bir şey yoktur. Hepimiz eşsiziz, o halde neden kendinizi olmayan biriyle kendinizi karşılaştırmaya çalışın.

10. Paranın seni mutlu edeceğine inandığında hayatını mahvediyorsun
Para size özgürlük sunar, ancak hayatınızda sizi mutlu edecek ve paraya ihtiyaç duymayacak birçok basit şey vardır. Hayatınızı boşaltmak ve tüm dikkatinizi servete odaklamak sizi rahatsız edebilir.

11. Minnettar olmadığın zaman hayatını mahvediyorsun
Şükran, sahip olduğunuz şeyleri takdir etmek demektir. Eğer müteşekkirseniz, kolaylık ve iç huzura kavuşacaksınız.

12. Yanlış ilişkilerde olduğunuzda hayatınızı mahvediyorsunuz
Korkunç bir partneriniz olması kötü bir şeydir, fakat kendi kendine değerinizi çürüten ve çarpıtan arkadaşlarla ilişkilerde olursanız sizi de yırtar.

13. Kötümser olduğunuzda hayatınızı mahvediyorsunuz
Her şeyin daha iyi olacağı konusunda her zaman iyimser olmalısınız. Olumsuz olamazsın ve yoluna çıkan herşeyi kınamaya devam edersin.

14. Yalanını yaşayarak hayatını mahvediyorsun
Pek çoğu, onların olmayan hayatları alır. Yanlış klavyelerde taklit eder ve yaşarlar. Kim olduğun ve o çizgide yaşadığın konusunda tamamen dürüst olmalısın.

15. Hayatını her şey için endişelenerek mahvediyorsun
Şu anda sahip olduğunuz harika şeyleri yansıtmak ve takdir etmek için biraz zaman ayırın. Hayat mükemmel olmasa da, kesinlikle size bazı harika şeyler verdi. Bunu takdirle karşılayın ve günün sonunda neyin önemli olmadığı konusunda endişelenmeyi bırakın.


www.behiyesedadonmez.com
www.instagram.com/behiyesedadonmez/
www.facebook.com/behiyesedadonmez/


 

 
Toplam blog
: 5
: 495
Kayıt tarihi
: 20.07.18
 
 

18 Haziran 1984 tarihinde, Kayseri 'de dünyaya gelmiştir. İlkokul ve lise yıllarında pozitif ener..