Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Farklı bir Külkedisi masalı

Farklı bir Külkedisi masalı
 

5 Maddede Farklı Bir Külkedisi Masalı 
 
Bazı işlerde çalışan insanlar, masallardaki Külkedisi gibidir. 
Hangi açıdan derseniz,
 
1) Külkedisi sadece 12'ye kadar presensestir. Gece 12 olduğunda büyü bozulur. Aynı şekilde bir çok işte çalışan insan için de aynısı geçerlidir. Tüm hafta boyunca (bazıları 5 bazıları 6 gün olabilir), Külkedisi'nin başkalarına hizmet etmesi gibi, onlar da başkaları için çalışırlar.
 
Ve sadece tatil günlerinde kendilerine zaman ayırabilirler. Haftada sadece o zamanlar Prenses gibi hissederler. İstedikleri kadar uyurlar. Gezerler, eğlenirler. Ama tatil biter ve eski hayatlarına geri dönerler. 
 
2)Külkedisi sıradan bir kızken, bir peri onu prensese çevirmiştir. Bu tarz kişiler de Başkalarının onları "yaptığı"  kadar özgürdür. İşte buna rağmen hayatlarına devam ederler ve her hafta sonu bindikleri sihirli arabanın, pazartesi günü balkabağına dönüşmesini üzüntüyle izlerler. 
Bazıları buna alışır ve benimser. Bazıları ise hayat boyu, bir perinin hayatlarını değiştirmesini bekler. 
 
3) Saat 12 olduğunda büyü bozulur ve herşey değişir. Sadece Külkedisinin "cam ayakkabıları" değişmez. Çünkü sadece o ona aittir. 
Gerçek hayatta o cam ayakkabılar insanların hayalleridir. Ne iş yaparsanız yapın, kim olursanız olun, hayalleriniz size aittir ve kimse alamaz. Siz kaybetmediğiniz müddetçe. 
 
4) Ve Külkedisi ayakkabısını kaybeder.
 
Prens eski elbiseler icinde olmasına rağmen o "cam ayakkabıdan" prensesi bulur. Yani aslında o hep prensesti fakat bunu ortaya çıkaracak cam ayakkabısı kayıptı. 
 
İşte bu insanların kendi gerçek potansiyellerini ortaya çıkaracak "cam ayakkabılarını" bulmaları lazım. Bu "cam ayakkabılar", sahip oldukları ve zaman içinde vazgeçtikleri hayallerdir. 
 
5)Masalda ayakkabının camdan olması manidardır. Hayaller de cam gibi narin ve kırılgandır. İnsanların sürekli duydukları, olumsuzluklar ve negatif sözler sonunda "hayal kırıklığına" uğramaları bu yüzdendir.
Şimdi  bir karar verin Külkedisi gibi mi yaşamak istiyorsunuz?
Yoksa kendi hayatınız prensesi/prensi olmak mı?
 
Tercihiniz ikinci şıksa, ayakkabılarınıza sahip çıkın..
 
Toplam blog
: 3
: 387
Kayıt tarihi
: 19.02.17
 
 

Soğuk bir kış günü, tarihi illerimizden Kastamonu'nun, şirin ilçesi Taşköprü'de gözlerini dünyaya..