Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '16

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe umut verdi

Fenerbahçe umut verdi
 

Şampiyonluğa İlk FENER yandı.


Geçen sezon şampiyonluk elden gittiğinden beri, taraftarlar ve yöneticiler memnuniyetsizliği teknik direktörde aramışlardı. Ligin az gol yiyen takımı da, en az gol atan takımı da Fenerbahçe idi. Kafada oluşan soru işaretleri belliydi aslında... RVP ve Nani gibi büyük oyuncuların performansı yetersizken, hem taraftarı memnun edip hem de oyun olarak memnuniyet verecek oyuncuyu ve parayı nereden bulacaktı bu takım?

Bütün olayın özeti olan bu sorunun cevabını en az gol yemesine rağmen savunma hattında revizyona giden yönetim, gol yollarında transfer yapmadı, ve bence en doğrusunu yaptı. 3-5-2 taktiğini takıma oturtmaya çalışan Pereira, bu taktikte başarılı olursa ki bence olmuş görüntüsü veriyor, Süper Ligi açık ara şampiyon tamamlaması adına büyük bir kozu elinde tutuyor demektir. İki bek kanatlardan kesme ortaları o kadar etkili yapmaya başlamışlar ki, geçen sene saç yolduran Gökhan Gönül ortalarından sanki haberi varmış gibi, merak etmeyin artık ben burdayım dermiş gibi duruş sergileyen Van Der Wiel, nokta transfer olduğunu kanıtlamış durumda. Aslında bu sene 3-5-2'yi İtalya Milli Takımı'nda görmüştük ve gidebildiği yere kadar hatta beklentinin de üzerinde olarak iyi bir performans sergilemişlerdi. Yaş ortalaması 31 olan bir milli takımdan bahsediyorum tabi ki. Bence Pereira'da aklına bunu kazımış olsa gerek, Avrupa'nın en tecrübeli stoperi ve çook üst düzey performansları olmasa da gerçekten çok iyi takımlarda top koşturmuş kişileri alarak savunma hattında güven tazeledi. 

Evet gol yollarında transfer yapılmaması belki çok büyük bir handikaptı bu ama yine de işe yaradı gibi görünüyor. Özellikle Emenike'ye Premier Lig çok yaramış, keza Roma'ya kiralık olarak gönderilip yeterince oynama fırsatı bulamayan Salih'te gerçekten göz dolduran performans sergilemiş durumda. Ozan'la birlikte orta sahada tecrübesiz gibi görünen iki genç delikanlı dün akşam çok büyük işler başardı bugün. 

Hala bir 10 numara arayışında olan Fenerbahçe yönetimine burdan seslenmiş olalım. Duran toplarda gerçekten üstüne koyarsa neler yapabileceğini göstermiş Salih Uçan vardı bugün sahada. Forveti besleyen, topu kanatlara açıp oyunun şekillenmesini sağlayan, tekniğiyle göz dolduran ve en önemlisi bu kadar genç olmasına rağmen kumandan görevini üstlenen biri vardı. Yetmiyorsa forvet gibi görünmesine rağmen santrafor ya da sol-sağ açık görüntüsü de veren Aatıf Chahechouhe'yada sahip durumda. 

Demem o ki, geçen sene ki gibi kapris yapan, egoist, ben bilirim ben oynarım havalarında bulunan oyuncuların şu anda göründüğü üzere takımda bulunmaması Fenerbahçe'yi rahatlatmış durumda, ne olursa olsun hangi taktik dizilişiyle oynanmış olursa olsun, maçın ikinci yarısında ilk 10 dakika bocalayan sonra yine toparlayan bir takım bunu her maçta düzenli olarak oluşturabilir ve hatasız oyuna geçip bunu sürdürebilir.

 
Toplam blog
: 3
: 84
Kayıt tarihi
: 22.09.15
 
 

Haziran 1995 yılında İstanbul'da doğdum. Ailemin iki çocuğundan biriyim. Küçük yaşlarda futbola o..