Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '18

     
    Kategori
    Audio / Video
     

    Fenomen Olmanın 6 Kuralı

    Fenomen Olmanın 6 Kuralı
     

    sosyal medya


    Sosyal medya hepimizin her gün kullandığı bir mecra ve bu mecrada karşımıza her gün yeni bir fenomen çıkıyor. Bazılarımız sadece izlemekten keyif alırken bazılarımız "ben de fenomen olacağım" diyor peki demekle oluyor mu ya da fenomen olmak şans işi mi?

    Tabi ki hayır! Her şeyin olduğu gibi bunun da kuralları var.

    Uzun süredir prodüksiyon yani video işleri yapan birisi olarak size bazı tavsiyelerim olacak,

    1- Samimi olun
    Kamera karşısında kasılıyorsanız yada çekingen davranıyorsanız bu işte hiç şansınız yok demektir, izleyici bunu farkeder ve sizi itici bulur bu yüzden kendiniz olun, samimi olun, çekinmeyin.

    2- Titremeyen videolar çekin
    Video çekimi yaparken telefonunuzu yada kameranızı 2 elle titretmeden tutmaya çalışın eğer videoyu bir arkadaşınız çekiyor ise bu konuda onu yönlendirin.

    3- Kapalı mekanlarda ışık kullanın
    Eğer kapalı mekanda video çekiyorsanız mutlaka el feneri, masa lambası gibi bir ışık kaynağı kullanın bu ışık kaynağının doğru konumunu belirlemek için kamerada deneme kayıtları yapın, karanlık videolar izleyicinin ilgisini azaltır ve içini karartır.

    4- Ses önemli
    Video kaydınız kötü olsa bile işi ses kalitesi kurtarabilir sinema sektöründe bile görüntüden çok ses konusuna önem verilir, mümkünse bir yaka mikrofonu alın bu videoya tahmin edemeyeceğiniz kadar kalite katar.

    5- Çevrenizin fikrini alın
    Hazırladığınız bir videoyu siz çok beğenmiş olabilirsiniz ama unutmayın sizin değil izleyicilerin beğenmesi önemli bu yüzden videoyu yayınlamadan önce çevrenizdeki en az 3 kişi izletin ve tarafsızca yorum yapmalarını isteyin bu yorumları dikkate alarak gerekiyorsa video üzerinde değişiklik yapın.

    6- Düzenli içerik üretin
    Bu işi yapacaksanız şunu kendinize hedef edinmelisiniz "videolarım izlense de izlenmese de haftada en az 1 video hazırlayacağım" aksi takdirde başarılı olma ihtimalinizi 2. 3. videoda izlenmiyor diye kaybedersiniz.

    Başarılar...

    Güney Aksoy,
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 69
    Kayıt tarihi
    : 25.04.18
     
     

    Prodüksiyon ve animasyon konuların uzun süre farklı firmalara hizmet verdikten sonra kendi şirket..