Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '20

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

FESTİVAL DENİLEN ŞEY .....

Karnaval , bayram , şölen , gösteri , şenlik veya geçitler diziş olarak tanınan festivaller , amacına uygun bir şekilde iyi organize edilip yönetildiklerinde yapıldığı bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine , turizmine ve dolayısı ile ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. 
Ortak duyguların , sembolik paylaşımı …… 
Yukardaki anlam çeşitliliklerine bakarsak , büyük metropollerin gerçekten inanılmaz adet de toplumsal etkinliklerle , gerek ulusal ve gerekse uluslararası arena da sesini duyurması gerekir. 
 
Toplumun ve metropolün her katmanı olgusunda bakacak olursak üstüne , asya ile avrupayı birbirine bağlayan köprü misyonumuzunda olduğunu düşünürsek büyük ses getirici , sürdürülebilir , pr gücü yüksek etkinlikler planlanlamalıyız. 
Film festivalleri , müzik festivalleri , tiyatro festivalleri ,  güzel sanatlar ile ilgili toplumsal etkinlikler , temalı festivallerimiz vb  olmalı. 
Fuar lar bir bir sektörel karnavaldır veya dönüştürülmelidir. 
Burda bize büyük görevler düşmekte , nasıl bir İstanbul istiyoruz , nasıl bir İstanbul anlatmak istiyoruz. Genel çatı olarak bir misyonumuz vizyonumuz olmalı . 
Tanımlamalarımızı , terminolojimizi doğru konumlandırmalıyız.  Bir ilçenin yaptığı hamsi festvali aslında bir festivalmidir yoksa bir şenlikmidir . ritüel değerleri olan bu tarz geleneksel etkinlikler doğru adlandırılmalı ve tanımlandırılmalıdır. Tabi burda en önemli unsur olta festivali yapıp , balıkcıdan balık almamalıyız. 
 
BİRLİKTE YAŞAMAK MOTTOSU  ile medeniyetlerin beşiği bir FESTİVALLER ŞEHRİ oluşturmak hepimizin görevleri arasında olmalı . 
Tabi bunları yaparken de , körlerin sağırların birbirini ağırladığı değil , biz nasıl Venedik Festivalini bayrak taşıyıcımız uçakların dergilerinde haber olarak görüyorsak , dünya yüzeyinde diğer bayrak taşıyıcı ülkelerin uçak dergilerinde haber olacak kadar uluslararası pr çalışmaları ile kuvvetlendirmeli , güçlenmeliyiz. 
 
 
Toplam blog
: 19
: 232
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

İstanbul Teknik Universitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Mezunu .  Japonya ipek yolu muzikal..