Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '16

     
    Kategori
    Güncel
     

    Fetö / Pdy Nostradamus’a mı hizmet ediyor?

    NOSTRADAMUS VE KEHANETLER

    Kahin nedir?

    Kehanete inanır mısınız?

    Bildiğiniz bir kahin var mı?

    “Kahin” kavramı için “www.sozlukanlaminedir.net” sitesi şu tanımı veriyor: İsraillilerde ve bazı başka dinlerde gaipten haber verme, gelecekle ilgili şeyleri bilme iddiasında bulunan ruhanî, kehanet yapan kimse. “Kehanet” kavramı için ise “Wikipedia.org” sitesinde geçen tanım şöyle: Meydana gelecek olayları birtakım yöntemlerle önceden bilmeye çalışma.

    Kehanetler ve bunları ortaya atan kahinlerin dinimiz açısından hükmü tartışılmaz bir şekilde açıktır. Kehanetlere inanma da kahinlik iddiasında bulunma da dinimizce kesinlikle yasaklanmıştır. Bu nedenle şunu hemen belirteyim ki bu makalenin yazarı olarak ben, ne kehanetlere inanırım ne de kahinlere. Bununla birlikte, ileriye dönük bazı öngörülerde bulunmanın da dine aykırı olmadığını, hatta bazı alimlerin de bu şekilde hareket ettiklerini belirtmek isterim.

    İnsanlık tarihinde kehanetler ve kahinler çokça karşımıza çıkar. İçinde bulunduğumuz yüzyılda gerçekleşen bazı önemli olaylarla ilgili olarak da bazı kehanetlerin bilmem kaç yüzyıl önce yazıldıklarından bahsedilir. ABD’de 1999’da yaşanan 11 Eylül olayları ve Endonezya’daki unutulmaz deprem sadece bunlardan bazılarıdır.

    Kehanetler ve kahinler söz konusu olduğunda ise akla gelen ilk isim, Nostradamus’tur. Kimilerine göre Nostradamus, tarihte görülen en büyük şarlatan iken kimilerine göre eşi benzeri görülmemiş bir kahindir.

    Nostradamus, 14 Aralık 1503’te İtalya’dan Fransa’ya göç etmiş Yahudi bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Ailesi engizisyonun baskılarıyla Katolik olmuştur. Henüz küçük yaşlardan itibaren üstün yetenekleri ortaya çıkmış olan Nostradamus, tıp, astroloji, astronomi, felsefe, Yunanca, Latince ve İbranice eğitimi görmüştür. Veba salgınına karşı mücadelesiyle “Harika Doktor” olarak adını duyursa da karısı ile iki çocuğunu vebadan kaybetmiştir. Bu durum onu çok etkilemiş ve gezici doktorluğa başlamıştır. 1550 yılında yıllıkları ile teşhislerini yayınlamıştır. 1555 Yılında ise yüzlerce dörtlükten oluşan kehanetlerini ilk kez yayınlamıştır. Onun esas ünü ise 1559’da kral II. Henry ile ilgili kehanetinin doğrulanmasıyla olmuştur. Bu tarihten sonra saray doktoru ve astrologu olan Nosradamus, Temmuz 1566’da ölmüştür.

    Kim neye inanır bilemem ama Nostradamus’un Türkiye’de de yayınlanan ve 1999 ile 2025 yılları arasında gerçekleşeceğini belirttiği kehanetleri içeren kitabı, oldukça ilgi çekmiştir. Alanla ilgilenen birçok kimseye göre bu kitabı yazan Jean - Charles De Fontbrune, Nostradamus’un ünlü dörtlüklerini çok değişik metotlarla ustaca yorumlamıştır. Fontbrune, 1995’te yayınladığı kitabında Nostradamus’un dörtlüklerinden birini şu şekilde yorumluyor:

    “Fanatik dünya görüşü olan bir kişi,

    Tüm dünyanın dehşet içinde kalmasına neden olacaktır.

    Öyle bir olay yaşanacak ki;

    Irak yüzünden Hıristiyan âlemi korkunç acılar çekecek.”

    İşte bu dörtlüğün 11 Eylül’deki İkiz Kuleler’e yapılan saldırıları açıkça belirttiği, tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştır.

    Özetle, kehanetlere inanan birçok kimseye göre Nostradamus hayatı boyunca yüzlerce dörtlük kaleme aldı ve pek çok kehanette bulundu. Kahinlere ve kehanetlere inanan birçok kimseye göre; Nostradamus’un kehanetlerinin kimisi gerçekleşti, kimisi gerçekleşmedi, kimisi ise gerçekleşmeyi beklemekte.

    Yukarıda da belirttiğim üzere ben kehanetlere de kahinlere de inanmam. Zaten Nostradamus’un kehanetlerinin iç yüzünü Sezai Karakoç, şu şekilde belirtmektedir: “Anlatılan şey (Nostradamus’un kehanetlerini kast ediyor.) aslında Muhyiddin-i Arabi hazretlerinin, rümuzlarla, gelecek zaman için yazdıkları bir takım ibarelerden alınıp değiştirilmiş ve daha çok teferruat ilave edilmiş öngörü denemeleridir.”

    FETÖ VE NOSTRADAMUS

    Malumunuz 15 Temmuz gecesi kalleşçe bir darbe girişimi ile karşılaştık. FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu girişimle ilgi analizler henüz kemale ermiş değil. Ben de nacizane bu analiz çabaları içerisine girdim. Bugüne kadar yapılan analizlerin yanında olaya daha farklı bir çerçeveden bakmaya çalıştım. Kehanetlere baktım. Özellikle de Nostradamus’un kehanetlerine.

    15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleşen bu kalleş darbe girişimi ile ilgili olarak “Nostaradamus tarafından bir kehanette bulunulmuş mu?” sorusunun cevabını aradım. Tahmin edin, ne buldum!

    Bazılarınızın tahminleri doğru! Araştırmalarımda Nostradamus’un şu dörtlükleri ile karşılaştım.

    "Devrimi temelden sarsıyor büyük bir kasırga,

    Yüzlerde artık peçeler, başlar örtülü,

    Cumhuriyetin sonu geldi artık,

    AK'lar - KIRMIZI'lar karşı karşıya..."

    Bu kadar mı? Hayır. Daha başkaları da var ama ben bu makalemde bu kadarını vermekle yetineceğim. Diğerlerini ise bir sonraki makalemde okuyacaksınız.

    Peki, bu durum bize neyi gösteriyor. Bir analiz otoriterliği yapmak veya ukala ukala bir şeyler yazma niyetinde değilim. Dolayısıyla, “Bu durum bize şunu gösteriyor demeyeceğim.” Ben kendimce bunu anlama ve açıklama çabası içerisindeyim. Ama bir ön tespit olarak şunu sizinle paylaşmak isterim: FETÖ bu kehanetin gerçekleşmesi için çaba sarf etmiş, bu kehaneti doğru çıkarmaya çalışmış. Tıpkı 11 Eylül olaylarını gerçekleştirenlerin eylemleriyle Nostaradamus’u haklı çıkarmaya çalıştıkları gibi…

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 2004
    Kayıt tarihi
    : 23.08.16
     
     

    Adıyamanlıyım. Eğitim alanında; 1998'de lisans ve 2003'te yüksek lisansı tamamladım. Halen Ulusla..