Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
İnançlar
 

Fetö'nün Boynundaki Hac Kolyesi

Fetö'nün Boynundaki Hac Kolyesi
 

Amerika gibi Dünyaya hakimiyetini kurmuş ve bunu ilan etmiş bir ülke var günümüz dünyasında...

Dünyanın neresinde olursa olsun ister Tunus, ister  Libya, ister Etiyopya, ister Almanya, 7 yaşındaki bir çocuğun ilerdeki yaşamında ilk görmek istediği yer Amerika. 

Amerikanın stratejisi olmasa da bu, dünya çerçevesindeki zeki insanların yolu mutlaka Amerika'ya düşüyor, kendileri düşürmese de Amerika düşürüyor. Haksız veya yanlış yapmıyorlar aslında çünkü gerçekten de kendilerini daha iyi tanıtabilmek ve dünya imkanlarını daha iyi kullanabilmek amaçlı zeka ve bilgeliklerini daha rahat dünyaya sunmak ve popularitelerini hak ettikleri yere getirmek istediklerinden... Kimi kavusuyor emeline ,kimi de hayata küsmüş sönmüş dönüyor ülkesine.

Bizim ülkemizden de nice insanlar gitti bu ülkeye aynı amaç uğruna, en son bir Türk bilim adamının aldığı nobel ödülü yine Amerika'da yetişmiş çıktı Türk televizyonlarına, Türkçesi bozuk konuştu bizimle. Haksız mı tabiki de HAYIR. Türkiye'de olmuş olsa o ödülü alamazdı eminim...

Amerika bu zekaları dünyadan toplamaya 1940'lı yıllarda başladı, tesadüf o ki 1941 yılında doğmuş bizim hayta...4 yaşında öğrenmiş Kuran-ı Kerimi, neden olmasın ,Amerika yanına almasın ,gördüğü toplumsal konusması cok iyi olan ve etkileyici çocuğu yanına! Ailesi üstün akıl ülkesi Amerikanın vaatlerine neden kanmasın, ve zaten kanmamış doğruyu da söylemiş ve dünyaca ünlü biri yapmışlar.

Sorun şu ki dünyada ki insanların hepsi ünlü olmak , toplumlara hitap etmek ve sürüklemek hayali var ve inançlarına bile riyakarlık yapabilecek kadar cüretkarlar bu konuda. Dini ne olursa olsun sorun bakalım yoldan geçen 1000 kişiye" toplumları etkileyecek kadar meşhur ve bilge olacaksın" , "boynuna hac takar mısın" eminim 1 kişi hariç evet diyecektir. Herkes dinine göre tövbe ederim geçer amacıma ulaşıyım vazgeçerim der. Ama işin aslı öyle olmaz. Bir karı-koca 10 yıl evli dursun birbirlerinin aynısı olurlar,çapraz sorguya alsan aynı cevabı verirler. Bizim Fetö o 1 kişi değilmiş demek ki!

Yani insan amacına ulaşana kadar bir bakmış ki giydiği kıyafetin aynısı olmuş ama farkında bile olmamış.

Yaklaşık 20 yıldır Amerika'da yaşayan Fetö , artık Amerikalı olmuş , boynunda hac var mı yok mu somut olarak bilmem ama  soyut olarak artık var olduğunu herkes görebilir. onlar gibi düşünüp onlar gibi hareket ediyorsa ,inandığını değil yaptığını tartışırız. 

Amerikalı siyasilerin demeçlerine benzer siyasette konuşan Fetö, bir gün ölünce bakıcaz boynuna ne var ne yok...

Biz bakamazsak da Allah görür kalbinde ki imzayı...

 
Toplam blog
: 2
: 102
Kayıt tarihi
: 21.08.17
 
 

1981 Ankara doğumluyum. 1 çocuk babasıyım. Okuduktan sonra,Türkiye'de Ar-Ge konusunda uzmanlaştım..