Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
İnternet
 

Flash'ı Engelliyor

Flash'ı Engelliyor
 

Günümüzde en çok kullanılan tarayıcılardan bir tanesi olan Mozilla Firefox, Adobe Flash’a karşı önlem alanlar kervanına katılıyor. Firefox’tan yapılan açıklamaya göre Ağustos ayından itibaren Flash içeriklerin büyük bir kısmının engelleneceği duyruldu.
 
Adobe Flash engellemesini ilk kez 2010 yılında Apple başlatmıştı. Apple’ın bu hareketi teknoloji dünyasında bir çok önemli gelişmeyi de beraberinde getirdi. Teknoloji devleri sırayla HTML5 teknolojisini kullanmaya başladılar. Adobe ise HTML5’e karşı bazı önlemler almıştı. Flash’ı hali hazırda engellemeyen Firefox yetkilileri ise Adobe Flash’dan kaynaklanan bazı çökmeler yaşadıklarını açıkladılar. Bu çökmelerden dolayı Mozilla Firefox yetkilileri de Flash’ı engellemeye karar verdiler.
 
Mozilla Firefox Resmi Blog Adresi’nden yapılan açıklamada ise Flash içeriklerinin büyük bir kısmının engellenerek Firefox çökme oranında büyük oranda düşüş yaşayacaklarını açıkladılar. Hemen alt satırda bulunan grafikte Youtube’un da HTML5’e geçtikten sonraki çökme oranlarındaki düşüş gösterilmiştir. Facebook tarafından yapılan hamle ise pek de etkili olmamış.
 
Mozilla Firefox yetkililerince yapılan açıklamada basit Flash içerikleri engellenecek. Bu durum sonucunda ise kullanıcı deneyimleri daha iyi olacak. Ayrıca Mozilla Firefox güvenlik, pil ömrü uzatma ve mobil uyumluluk gibi diğer alanlarda da çalışmalarına devam ediyor.
 
Firefox tarafından Flash’a karşı alınan bu önlem sonucunda çökme oranlarında yüzde 10 düşüş yaşanması bekleniyor. Bu sayede Firefox’da kullanıcılarının Flash yerine HTML5 kullanmalarını teşvik etmiş oluyor.
 
Google AdWords ve DoubleClick servislerinin de 30 Haziran’dan itibaren Flash’a kapatıldığını hatırlatmadan geçmeyelim. Teknoloji dünyasında Flash’ın ömrünün nereye kadar gideceğini de zamanla öğrenmiş olacağız.
 
 
Toplam blog
: 3
: 109
Kayıt tarihi
: 01.10.11
 
 

2007 yılında yapmış olduğu ilk projesi ile bilişim sektörüne adım atan Gürleyen yapmış olduğu çeş..