Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '13

     
    Kategori
    Futbol
     

    Futbol Matematik değildir ve Uzaya zaten gidilmiştir...!!!

    Futbol Matematik değildir ve Uzaya zaten gidilmiştir...!!!
     

    Galatasaray bugün Şampiyonlar Liginde karar maçına çıkıyor. Şampiyonlar Liginde devam, Uefa' ya göz kırpma veya dön evine... Ben çoğunluktan ayrılıyorum bu noktada. Yani Galatasaray' ın yeteneğini inkar etmeyecek kadrosu ile üst tura çıkabileceğine inanıyorum. Sadece futbolun basit ve temel kurallarına uymak yeterli olacaktır. Amatör veya en üst düzeyde futbol oynayın farketmez bilirsiniz ki, hücum yaparken sahayı maksimum kullanarak boş alanlar yaratmalı, ters toplar ile rakip savunmanın dengesi bozulmalı ve kenarlara inerek savunma açılmalı. Defansta ise mümkün olduğunca alan daraltarak, takım birbirine yakın oynamalı, rakibe boş alan bırakılmamalı ve en önemlisi de kademe anlayışını tam olarak yerine getirmeli.

    Bu temel sunumdan sonra Türkiye' nin tartışmasız en iyi 2 kadrosundan birine sahip Galatasaray' ın Avrupa' nın vasat takımı Kopenhag' ı yenmesi için futbolun doğasına aykırı hareket etmeden, temel kurallarına saygı göstererek en azından tek kanatta olsa aktif kullanarak rakibinin üzerine gitmeli. Son Karabük maçı gösterdi ki kanatsız bir takım bir çok doğrudan mahrum kalıyor. Fatih Terim' de bu hataya düştü ve bu sene tek kanat orjinli adamı Hamit Altıntop' un da sakatlanması ile rakip kim olursa olsun zorlandı ve çoğu maçı da kazanamadı.

    İtalyan Mancini de bu hataya malesef ki devam ediyor. Elinde Türkiye standarlarına göre hızlı sayılabilecek .Bruma, Amrabat , Emre Çolak ve hatta Aydın Yılmaz varken Karabük takımına karşı 3 defansif orta saha ile çıkıp taraftara işkence çektiriyor. Daha fazla analize girmeden Galatasaray' ın bugün Kopenhag karşısına mutlak suretle 2 orta saha ve 2 kanatla çıkması gerektiğine inanıyorum. İleri de Drogba-Burak veya Drogba-Sneijder önemli değil iki kanadın çalışıyorsa ve Drogba gibi de bir forvetin varsa mutlaka pozisyonlar ve gol bulursun.

    Mancini' nin futbolun bu gerçeklerine kayıtsız kalmayacağını ve Galatasaray' ın yoğun taraftar desteği ile birlikte, baskılı ve etkili bir oyun sonucu Kopenhag' ı iki maçta da geçeceğini düşünüyorum. Umarım hoca bizi yanıltmaz ve kötü bir akşam yaşatmaz.

    İstek Kadro: Muslera-Eboue-Riera-Semih-Chedjou-Melo-Selçuk-Bruma-Amrabat-Sneijder-Drogba

    Beklediğim: Muslera-Eboue-Riera-Semih-Chedjou-Melo-Selçuk-Bruma-Sneijder-Burak-Drogba

    İkinci kadroda da Burak sağ çizgiye yakın oynatılırsa yine itirazım yok.

    Kabus Kadro: Muslera-Sabri-Dany-Semih-Chedjou-Ceyhun-Melo-Selçuk-Sneijder-Burak-Drogba

    Başarılar GALATASARAY

    Skor Tahminim : 2-0 veya 3-1 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 193
    Kayıt tarihi
    : 21.10.13
     
     

    34 yaş Üni.Mez. İnsan Kaynakları  Hayata Dair Herşey... ..