Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '19

 
Kategori
Deneme
 

Gecenin Rengi

Günün bütün ihtişamını geride bıraktığı an. Güneşin yerini çok uzak, ama bazen kalbimizin taa içinde parlayan, yıldızlara bıraktığı an.Bütün gün araba ve insanların tepindiği caddelerin artık yerini sukûnete bıraktığı an..Gece..

Gündüzün gece olduğu yerdeyim
Sevginin Aşk olduğu yerdeyim
Aşkımın meşke dönüştüğü
Seyr-ü sefer gönlümün aklımı alıp gittiği yerdeyim..

Şehri gece gösterir.Buna şüphe yok.Gündüz acele eden kalabalık, akmayan trafik, yağmur yada güneş her ikisinde de bunalabilen bir ruh. Oysa gece.. Sokakların yeni hakimi; çöpün etrafında dolaşan köpekler, parkta sızan meçhul şarapçılar, sona nasıl varacaklarını kestiremeden sarmaş dolaş yürüyen sevgililer olan gece. Gündüzün aksine farklı bir tat verir kendini yaşayan. Öyle ki bitmesin isteriz sevgili koynundayken. Enteresandır, yine bitmesin isteriz bazen ıssız sokaklarında avare, ellerimiz cepte aşkı-eski sevgiliyi düşünürken yani hüzün basmışken. Sokak lambalarının altında kurduğumuz hayallerle akıp gitsin isteriz gecenin. Az sonra caddeyi bölen bir yol gibi, hayali bölmesin isteriz sabahın. Sevgiliden ayrılınca serseri olmaya çalışırken, parkta şarapçıyla arkadaş olmak.Salakça muhabbete girmek.Yada sevgilinle en sevdiğin parça çalarken sabaha kadar dans etmek, saçlarının kokusuyla, ama sabah olmadan.

Yıllar sonra bir araya geldiğin arkadaşlarınla felekten bir gece çalarak şimdiki zamanımıza meydan okumak.Ama yine gece bitmesin deriz. Çünkü felekten çaldığımız o gece bize çok şeyi hatırlatır.

Eski yaramazlıklarımızı anlatırız “hey gidi” çekerek.Öncesinde herkes karısından şikayet eder tabi.. Ardından hemen eski aşk “Leyla”lar gelir akla.İki duble daha istenir barmenden. Böyle eğlenirken arkadaşlık zirve yapmışken neden olsun ki sabah?

Kızlar pjama partisinin en can alıcı yerine gelmişken.Hepsi şimdiki yada eski aşklarından başlarken anlatmaya, eteklerindeki taşlar bir bir dökülürken neden gelsin ki sabah?

Tüccar borçlarını zar zor ertelemiş sigara üstüne sigara içerken, yarınki matematik sınavına hazırlanmaya çalışırken masada uyuya kalan öğrenci, çocuğunu saatlerce sallayıp ancak uyutmuşken kendi de uyuyan anne, kızı şımarmasın diye daha doğrusu büyüklerinden öyle gördüğünden dolayı sadece gece uykusunda seven bir baba için neden bitsin ki gece, neden olsun sabah?

Şehri gece gösterir, geceyi ise benim aşkım.. Sokaklarda avare dolaşırken ellerim cepte, gözüm bir yıldızda, aklım sende, kalbim  aşkından divane.Sevmediğim o sokak köpekleri bile sanki bir aşık, sanki benden bir Mecnun..

Boş banklara vuran ışıklarınla, rüzgarın çöpleri uçuşturduğu dar sokaklarınla, dünyanın ne kadar küçük olduğunu ama benim aşkımın derinliğini anlatan karanlığınla, aşkımla elele verip içine daldığım sessizliğinle hoş geldin bana, hoş geldin bize Ya Şehr-i Gece..

 

 
Toplam blog
: 2
: 42
Kayıt tarihi
: 23.10.19
 
 

Lise eğitimimi tamamladıktan sonra, bazı zamanlar yazmış olduğum hatıraları, biraz daha üzerine k..