Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '12

     
    Kategori
    İlişkiler
     

    Geçmiş yaşantımız ve ilişkiler

     

    İlişkiler bizi çıkmaza sokan bir yol gibi görünür. Çok zorlayıcı olabilir bazen! Ama aslında biz kendi seçimimiz olarak oluşruruyoruz bu zorluğu. Fakat bir yandan da herşeyin güzel olmasını istiyoruz. Niçin insan güzel bir ilişki istediği halde; hep kötü ilişkiler yaşıyor? Bunun cevabı çok basit! Korkularımız!
     
    Korkularımız bizim isteklerimizin gerçekleşmesinin önünde birer engeldir. Mantığımız, zihnimiz güzel bir ilişki isteyebilir lakin kalp çok kez kırılmıştır. Bu yüzden tekrar aşık olmaktan korkar. Sonuç olarak bir ilişki başlasada tekrar aynı acıları yaşatır. 
     
    Bir ilişkiye başlamadan önce çok şey değişecek gibi geliyor olabilir. Sonunda hep hüsran! Değişmedi dimi? Değiştirmenin kendi elimizde olduğunu unutmuş olduğumuzdan olabilir mi? Yada çabalamanın güzelliğine kapıldığımızdan olabilir mi? Hatta amaçsız kalmışta olabilirsiniz? Bu amaçsızlık sizi boşluğa yönlendirdiğinden olacak ki sorunlar başlar! 
    Bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Soruna değil, çözüme odaklanarak! Çözümü oluşturmak için ise sorunları bilmek şarttır. Her insan sorunlarını bildiğini zanneder. Fakat sorsak kimse sorunlarını hatırlamaz. Niçin hatırlamaz biliyor musunuz? Çünkü önemli düşünceler yazılmadığı için uçar gider. Düşüncelerimizi, sorunlarımızı, duygularımızı somutlaştırmanın tek yolu yazmaktır. 
     
    Bir yıl içinde herşeyi hatırlamaya çalışın. Tüm hatırladıklarınızı yazın. Güzel olanları, kötü olanları. Dikkatlice en ince ayrıntısına kadar. Şimdi tekrar yazdıklarınızı okuyun. Yaşadıklarınız bu kadar mı?
     
    Bunlar hayatınızda iz bırakanlar. Aslında o kadar çok şey yaşadınız ki! Çok azını hatırlıyorsunuz. Niçin çok azını hatırlıyorsunuz? Belki hepsini hatırlasanız bir film senaryosu çıkar ortaya!
     
    Hepimiz geçmişte yaşadıklarınızı bilmediğiniz için hep bir kısır döngü yaşıyorsunuz. Herşeyin güzel olmasını beklerken yine aynı şeylerle karşılaşıyorsunuz. Çünkü hayatın hep ileriye doğru aktığına inanıyorsunuz. Evet ileriye doğru akar ama geçmişteki sorunlar büyüyerek bu güne gelir. Bu sorunları, hataları görebilmek için geçmişimize dönüp bakmalıyız. Ama geçmişte kalmadan. Geçmişinize bakıp hatalarınızı sorunlarınızı görün ve günümüze dönüp onları düzeltin. 
     
    Güç sizde! Bilgi sizde! Siz istedikten sonra bu kısır döngüyüde değiştirebilecek güce sahipsiniz. Yeter ki isteyin! Yorulduğunuzda veya herhangi bir soruda takıldığınızda yardım etmeye açığım. 
     
    Toplam blog
    : 1
    : 153
    Kayıt tarihi
    : 04.06.12
     
     

    1992 Mayıs doğumluyum. Denizli'nin küçük bir köyünde doğan ben; şimdi Eskişehir'de yaşamaktayım. ..