Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '15

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Geçmişle vedalaşma zamanı

    Geçmişle vedalaşma zamanı
     

    Tüm hayatınızı gözünüzün önünden geçirmeye var mısınız? Ama bunu bir çalışma olarak yapın bu seferliğine ve farkına varın neler olduğunun.

    Hayatın içinde biz adına böyle demesek de 'büyük sıçramalar' yaşarız ara ara.

    Ya bir tatil dönüşü kendimizle ilgili karar veririz.

    Ya yeni yıla girerken yepyeni dilekler tutarız içimizde .

    Ya en derini görür ve çıkmak için yeni bir seçim yaparız.

    Ya her yeni haftaya ve hatta her yeni güne yeni umutlarla başlarız.

    Ya da en hafif, ferah, herşeyin yolunda gittiği zamanlarda 'bundan daha iyisi ne olabilir' der ve daha ileriye doğru büyük bir adım atarız.

    Beden dinlenir, ruh beslenir, zihin ayak uydurur.

    Burdaki mevzu sizin eski halinizi eskiye bırakıp yeniliğe adım atmamızdır. Kalp her zaman heyecana, yeniye, yeni umuda, yeni aşka hazırken bazı yerlerde o da zihin gibi tüm örtülü haliyle önce bir arınmak ister. Bunun yolu boşluklar oluşturmaktan geçer hem kalbinizde hem zihninizde. Boşluklar oluşmaya başladığı anda yeniye yer hazırdır ve iyi ya da kötü ayırdetmeden eski-yeni yer değiştirir. Önemli olan o alanı oluşturmamız. Bu durumu tamamı su ile dolu bir bardağa benzetebilirsiniz. Bu dolu bardağa, en berrak suyu da getirseniz en bulanık suyu da getirseniz almayacaktır. Bunun için yapılacak tek şey öncelikle bardaktan suyun bir kısmını boşaltmak ve yerine damla damla yenisini eklemektir. Geçmişi hazmederek, kabullenerek, düşüncelerimizi takip ederek, çıkması gerekene izin vererek, bağımlılıklarımızdan kurtularak o bardağı boşaltmış olursunuz. Yerine geleni de en berrak hali ile eklemeye hazırızdır.

    Peki bu nasıl olur? Arınmak için atılacak adımları en iyi siz bilirsiniz. Ben de arınma yolları ile ilgili ilerleyen zamanlarda yapılabilirliği mümkün, keyifli çalışmalardan bahsediyor olacağım.

    Siz ozamana kadar şu soruları cevaplayın. Eskiye dair neleri saklıyorsunuz? Sizi yeniye giderken yoldan alıkoyan ne? Adım atmak için neye ihtiyacınız var?

    Iç dünyanıza dönün ve o güzel hayatınızı en güzel en sevdiğiniz hali ile yaşamak için seçim yapın karar verin ve tutkuyla isteyin.

     

    Rehberiniz kalbiniz olsun...

    Eda ÖZGÜLER

    Profesyonel Yaşam Koşu

     
    Toplam blog
    : 1
    : 201
    Kayıt tarihi
    : 29.08.15
     
     

    Bir insanın en değerli yatırımlarından birinin, kendi zihni, bedeni ve ruhu üzerine yaptığı yatır..