Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '08

     
    Kategori
    Futbol
     

    Gerçekler

    GERÇEKLER VE MEDYA GERÇEKLERİ

    Türkiye garip bir ülke gerçekten, İnsanlar inanmak istediklerine inanıyorlar duymak istediklerini duyuyorlar ve görmek istediklerini görüyorlar. Tıpkı güzel ülkemin demokrasi anlayışı gibi, herkes kendi çıkarlarına demokrat. Muazzam bir sahtekarlık sözkonusu.

    Spor ile ilgili bir yazıya neden böyle girdiğim merak konusudur herhalde, ama sporu özellikle futbolu bu ülkenin ikiyüzlü gerçeklerinden soyutlayamıyorsunuz maalesef, kimse doğruları konuşmuyor, kimse de doğruları duymak istemiyor zaten

    Fenerbahçe Galatasaray derbisinden önce herkes konuştu, yorum yaptı Fenerbahçenin ne kadar kötü oynadığından bahsedildi Galatasarayın favori olduğu söylendi ve medya gaza muhtaç Fenerbahçe camiasını gaza getirmeye çalıştı, tamam bunlar hep olur zaten, milli takımımız bile bu düşman edebiyatından, içimizdeki İrlandalılar jargonundan besleniyor zaten. Ama maçon sonucu tamamıyla futbol şansıyla 4-1 bitince herkes ağız birliği etmişçesine Fenerin savaştığından falan bahsederek 360 derece dönüş yaptı. Maçı izleyen birisi olarak şüphe duydum kendimden, acaba ben başka maçmı seyrettim diye. Fenerbahçe önceki maçlarından az koşmadı, önceki maçları kadar mücadele etti, Arsenal maçında 8 gol pozisyonu bulup 2 gol atabilmişti GS maçında pozisyon bulmadan 4 gol attı ve bunu görmemek için gerçekten artniyetli olmak lazım. Fenerbahçeye GS maçlarında futbol şansı inanılmaz yardım ediyor ve kimde bunu dile getirmiyor. Kaleyi bulan 5 şut atıp 4 ünde gol çıkarmak (diğer kaleyi bulan şutta zaten 3. Goldeki kalecinin kurtardığı şut) , 2002 Kasımında olduğu gibi kaleyi bulan 6 şutta 6 gol çıkarmak ancak futbol şansıyla izah edilebilir, zira GS maçları dışında hiç böyle bir ortalaması yok Fenerbahçenin.

    Sürekli olarak 9 yıldır GS nin FB’yi kadıköyde yenemediğinden dem vuruyor medya, ki bu çok saçma bir demdir. Dünyanın heryerinde derbilerde ve büyük maçlarda (Barça-R.Madrid gibi ki bu derbi değildir ama bir klasiktir) ev sahipleri hep favoridir ve zor yenilirler. Son 25 yılda Barça ve R. Madrid deplasmanda sadece 2 şer kez kazanabilmişler, 1990 dan bu yana Kadıköyde oynanan 30 maçta G.saray F.Bahçeyi sadece 4 kez Ali Sami Yen deki maçlarda da F.Bhçe G.Sarayı sadece 7 kez yenebilmiş. O yüzden böyle büyük başarı naraları atmalar, keşke her maç GS ile oynasak şampiyon olurduk naralar atmalar olsa olsa kendini kandırmaktır bence zira bir başka istatistikde şöyle. İki takım Türkiye ligi ve Türkiye kupasında toplam 126 kez karşı karşıya gelmişler F.Bahçenin 44 G.Saray’ın 41 galibiyeti. Yani bu takımlar birbirlerini hep yenmişler hep yenecekler ama sonuç ise sıfıra sıfır elde var sıfır. Türkiye ve Türki cumhuriyetler dışında yayınlanmayan derbiye dünya derbisi denmez kimse kimseyi kandırmasın. Daha önce hep örnek olarak verdiğim R.Madrid-Barcelona maçları 208 ülkede canlı yayınlanıyorsa işte önemli maç odur, ama ne R.madrid ne de Barcelona kim kimi en çok yendi diye övünmezler müzelerindeki kupalarla övünürler. Umarım biz de o günlere yelken açabiliriz ama bu kafayla biraz zor görünüyor.

    Sevgiler

     
    Toplam blog
    : 1
    : 376
    Kayıt tarihi
    : 11.11.08
     
     

    34 yaşındayım, bankacılık yapıyorum, eski bir yarı profesyonel futbolcuyum, spor sevdalısıyım ve gal..