Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '15

     
    Kategori
    Blog
     

    Gezgin ruhunun benliğe varması

    Gezgin ruhunun benliğe varması
     

    Seyahat rehberi, Gezi rehberi


    İlk yayınım ile hepinize merhaba demek istiyorum. Bu yazımda blog yazarlığına başlama kararını almamdan ve nedenlerinden kendimi anlatarak bahsedeceğim.
     
    Her zaman gezmeyi, yeni yerler keşfedip yeni tatlar denemeyi sevmişimdir. Türkiye'nin birçok yerinde sosyal ve kültürel geziler içerisinde bulundum. Ve bana kattığı muhteşem tecrübeler oldu. Hayatıma bu şekilde devam etme kararı aldığımda üniversite tercihlerini yaparken Antalya'yı da yazdım. İyi ki de yazmışım, çünkü orada tadı damağınızda kalacak, şairane nitelikte o kadar yer var ki hangisini seçip hangisine gideceğinize karar dahi veremiyorsunuz.
     
    İşte üniversite başladı ve amacım imkanlarım dahilinde hem zamandan tasarruf edip hem de en çok yeri gezmekti. Bu yüzden Antalya'nın ve diğer illerimizin doğasına açılıp hürce nefes alabileceğim bir öğrenci topluluğu aramaya başladım. Üniversite başlayalı daha 1 ay olmuşken Akdeniz Üniversitesi Mağara Araştırma Topluluğu ile tanıştım. Hayatımı delicesine değiştiren, doğanın bana hükmetmesine izin verdiğim en büyük araç oldu benim için. Bu topluluk ile dünyada ayak basılmamış basıldıysa da tahribe uğramamış doğanın içinde mağaraları keşfetmeye başladım. İşte bu sadece mağaraları değil kendimi de daha fazla keşfetmeye başladığımın izlerini taşımaktaydı. Buna sadece mağara araştırmak neden olmadı. Şehrin gürültüsünden (tabi onun da bazı zamanlar insana kattığı yeni olgular olmakta) uzaklaşıp doğanın içinde yaşamak insana hep bir meditasyon gibi gelmiştir. Deli ruhunu dizginlemek, bir nebze olsun onu tatmin etmek... Bunu yapabilecek en güzel şey doğadır. Bu benim hikayem, öz benliğime erişim aşamamdır.
     
    Bunları bir Blog'ta yazarak, belki kendini hala bulamamış, doğanın bize sunduğu nimetlerden yararlanmak adına imkanları olmamış insanlar için biraz da olsa bir yön göstermektir. Ben bunları yaşarken hayatın bize dayattığı zorluklara göğüs gerip onlardan da vazgeçmeden gezmenin, doğayı hissetmenin mümkün olduğunu gördüm. Ve bu tecrübelerimi sizlerle paylaşmaktan zevk alacağım.
     
     
     
    Güzel anılar, güzel hissedilenlerdir. 
     
    Yazar: KAĞAN TÜRKAY
    http://gezginanilari.blogspot.com
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 68
    Kayıt tarihi
    : 04.08.15
     
     

    Akdeniz üniversitesi Elektrik Elektronik mühendisliği okumaktayım. AKÜMAK ile mağara araştırma ve..