Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '19

 
Kategori
Söyleşi
 

Gökçe Röportajı

İlk albümünü 2007 yılında yayınlayan Gökçe, 2011'de "Tuttu Fırlattı" şarkısıyla adeta  küllerinden yeniden doğdu desek yanlış olmaz.. Şimdi yeni şarkısı "Hep Beraber Deliriyoruz" ile en büyük deliliğini, neye delirdiğini açıkladı. 
 
“Hep Beraber Deliriyoruz”un çıkış hikayesini öğrenebilir miyiz?
- ’’Deli deli" şarkısı menajerimin fikriydi sadece bir bölümünü alıp başka bir şarkıyla harmanladık ve ‘’Hep Beraber Deliriyoruz’’ şarkısı ortaya çıktı. Müziği; rahmetli çok değerli Yılmaz Tatlıses’e, sözleri ise sevgili Gönül Özçarkçı’ya ait, harmanladığımız diğer şarkının sözleri Kamufle’ye, müziği bana, düzenlemesi ise Da Poet’e ait.
 
Şarkıdan yola çıkarsak en son yaptığınız delilik neydi?
-  Bana çoğu şey delice gelmiyor ama en çok heyecanlandığım şey; uçaktan tandem atlayış yapmaktı, 3 bin metre inanılmaz keyifli bi’şey..
 
Peki en çok sizi ne delirtir?
- Ön yargı.
 
Kliplerde kullandığınız kostümler ve aksesuarlar oldukça dikkat çekici. Bu çalışmanızda kapakta ve klipte huni detayı var. Siz mi karar veriyorsunuz yoksa ekibinizle beraber mi?
- Genellikle ben karar veriyorum, bir tasarımcıyla da çalışsam hayal ettiğim şeye göre bir kostüm buluyor ya da diktirtiyorum. Fotoğraflardaki kostümler ve makyaj bana ait, e deli deyince akla huni gelir ben de şapka takmayı çok severim dedim ki taşlı bi huni yapalım o huniyi de sevgili Buket Engin yaptı. Klipteki kostümlerim sevgili Gökçe Kömürcü’ye ait tam da hayalimdeki gibiydi, fütüristik ama aynı zamanda retro kokuyordu.
 
Bir çok tarz denediniz. Hangisi işte bu beni anlatıyor diyebilirsiniz?
- Aslında çok tarz denemedim ilk çıktığımdan beri bir sürü tarzı harmanladığım bir müziğim var hala da öyle, dönem dönem retro slow ya da orta tempo şarkılar çıkardım, çünkü özel hayatımda da ayrı bir hayranlık beslerim 60’lara, 70’lere.
 
Artıları ya da eksileri nelerdi?
- Artısı; Gökçe tarzı diye bi müziğimin olması. En çok hayal ettiğim şey buydu, bazı radyocular, ya da müzisyenler ‘’aynı senin müziğin gibi bir şarkı diyorlar ya da reklamda bir şarkı duyduklarında sen mi besteledin diye soruyorlar’’ işte bu çok hoş.
 
Eksisi ise; kategorizelendirilmemek; yani pop, rock, arabesk, balkan, rap vs. değilsin ve bu saydıklarımın geniş geniş hazır kitleleri var dolayısıyla daha rahat ve çabuk geniş bi dinleyici katılımcı bir kitleniz oluyor, ama benim müziğimde kitlenin oluşması zaman alıyor.
 
Aynı zamanda oyunculuk eğitiminiz de var. Hiç ekranda olmayı düşünmediniz mi?
-  Çok düşündüm çünkü çok seviyorum. Müzikle ikisi bir arada gitsin istedim, fakat müzik o kadar yoğun gitti ki seneye, seneye diye diye bir de baktım oynamıyorum, ama artık ertelemeyi düşünmüyorum, uygun içinde olmak isteyeceğim bir proje denk gelirse mutlu olurum.
 
Gökçe kimleri dinler, playlistinde olmazsa olmazları neler?
- Genellikle bağımsız grupları severim, dünyadaki sokak müzisyenlerini, eklektik şarkılar severim, şarkıcı olarak değil de o ara kimlerin şarkılarını seviyorsam o şekilde bir playlistim olur.
 
Kıskandığınız şarkılar var mı, bunu ben okumalıydım diye..
- Hahaha çok var :) Kıskanmak demeyelim de keşke benim olsa bunu ben okumalıydım ve ben bestelemeliydim diyelim. Biraz örnek verebilirim. Kara Sevda, Seviyorum Sevmiyorum, Çak Bi Selam, Athena'dan Öpücük böyle uzar gider :)
 
Gökçe’den neler gelecek bundan sonra?
- Sevdiğim tarzda farklı müzikler deneyebilirim belki. Şu an yeni şarkılar üretiyorum zaten. Düetler gelebilir.
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..