Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altı Işık Dolgusu; genetik faktörler, stres, dolaşım bozukluğu ve diğer bazı sorunlardan dolayı göz çevresinde oluşan mor halkalara, ince kırışıklıklara ve gözaltı torbalarına yönelik uygulanan bir yöntemdir.  Sadece kadınlar değil, erkekler de bu sorundan kurtulmak için, gözaltı ışık dolgusu yöntemine başvuruyorlar.

Göz altı ışık dolgusu, göz çevresinin gençleştirilmesi, morluklar, çizgiler ve halkaların giderilmesinde son derece faydalıdır. Işık dolgusu ile göz altlarında şişlik ve morluk sorunları olan kişilerin, bu sorundan tek seferde kurtulmaları mümkün olmaktadır. Ayrıca ilerleyen yaşa bağlı göz altı sorunlarına da çözüm sunmaktadır.

Göz altı morlukları ve torbalarının nedeni, çoğunlukla genetiğe dayanır. Uyku pozisyonu, alkol ve bazı alerjik durumlar bu etkiyi artırmaktadır. Yaşımız ilerledikçe, yüzün kemik yapısındaki incelmelerden dolayı, kemik normal olarak geriye doğru hareket eder. Bu nedenle gözlerin altında boşluk oluşur. Oluşan bu boşluk, azda olsa gölgelerden kaynaklı derin görünebilir. Göz altı sorunlarına gözaltı ışık dolgusu ile çözüme kavuşturabilirsiniz.

Işık dolgusu, göz altında ki tüm sorunları çözecek gibi bir anlam çıkartmamak gerekir. Göz altındaki çökmelerin ve koyu morlukların, halkaların büyük kısmına etkili olabilir. Fakat göz altı torbaları, belli bir yaşın üzerinde olan insanlarda torbalar büyük olduğu için çözüm sadece alt göz kapağı estetiğidir. Işık dolgu işe yaramayacaktır.

Göz altı dolgu uygulamalarında hyaluronik asit maddesi tercih edilmelidir. Hyaluronik asit zamanla eriyen bir dolgudur. Bu yüzden güvenle kullanılabilir. Göz altı sorunları için geliştirilen jel yapıdaki ışık dolgusu malzemesinde iki içerik bulunur. Hyaluronik asit ve poly vitamin kompleksi. Öncelikle hyaluronik asit ile morluklara ve torbalara müdahale ediliyor. Sonrasında poly vitamin kullanılarak hücreler uzun vadeli olarak yenileniyor.

Göz altı şık dolgusu nasıl uygulanır? 

Dolgu yapılırken ışık dolgusunun yavaş verilmesi gerekir. Kişi herhangi bir ağrı hissetmez, çünkü dolgunun öncesinde o bölge uyuşturulmaktadır.

Dolgu seçiminde dikkat etmemiz gerekenler; Göz altı için kullanılan hyaluronik asitin yapısı göz altına uygun olmalıdır. Kalın yapılı, uygun formda olmayan hyaluronik asit dolgu yapıldıktan sonra su çekerek şişer ve ödemli bir görüntü  meydana getirir. Bununla birlikte mavi-yeşil renklenme ile karşılaşılabilir. Bundan dolayı dolgu seçiminde göz altı için yapılmış ince yapılı hyaluronik asitli dolgular seçilmelidir.

Göz altı ışık dolgusunun etkileri ne kadar sürer?; Göz çevresini gençleştirmek, morluklar ve çökmeler için uygulanan gözaltı dolgusu 15-18 ay etkilidir. Kişisel etmenlere bağlı olarak 3 yıl sonra bile etkisini koruduğu uygulamalar vardır. Her ışık dolgusu, tekrarından sonra bu süre uzar.

 

 
Toplam blog
: 3
: 90
Kayıt tarihi
: 12.05.19
 
 

Beni mutlu eden şeyleri paylaşma adına, kendim bizzat deneyip memnun kaldığım ve araştırıp doğru ..