Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '15

 
Kategori
Kozmetik
 

Göz Kalemi Sürme Teknikleri

Göz Kalemi Sürme Teknikleri
 

göz kalemi sürme


Göz kalemi sürme tekniklerini kullanarak kalem yardımı ile gözlerinizin rengini vurgulayabilir ve gözlerinizi belirginleştirerek, bakışlarınızı vurgulayabilirsiniz.
 
Biliyorsunuz ki türlü türlü renkte açığından tutunda koyusuna kadar bir çok renkte göz kalemleri var ve göz renginize en çok uyan kalemi seçerek gözlerinizi ön plana çıkarmayı başarabilirsiniz.
 
Makyaj olan bir yüz de en çok göz makyajı ön plandadır, bu yüzden göz kalemi nasıl sürülür? İncelikleri nelerdir? bunlar hakkında bilgi sahibi olmanız çok işinize yarayacaktır.
 
Göz kalemi sürme teknikleri
Göz kalemi seçerken özellikle yumuşak uçlu olmasına dikkat edin.
Gözlerimizin alt tarafı daha yumuşak ve bundan dolayı sürülmesi daha zor olduğu için, parmaklarımızın yardımıyla gerdirerek o şekilde kalemimizi çekelim. Bu sizin için kolaylık sağlayacaktır.
Göz kalemimizi çekerken göz pınarı dediğimiz yani burnumuz tarafından başlayıp çekmemiz lazım.
Göz kalemini dilerseniz göz kapağının altına da çekebilirsiniz. Bunun için parmaklarınızın yardımıyla göz kapağını hafifçe kaldırıp, bu şekilde kolaylıkla iç kısmına kalem çekebilirsiniz.
 
 
Göz kalemi nasıl sürülür
 
 
Göz rengine uygun bir kalem seçmeniz sizin için kolaylık sağlayacaktır. Örneğin göz renginiz mavi ise mavi tonları seçmeniz makyajınızın daha hoş olmasında yardımcı olacaktır.
 
Kedi gözü makyajı eğer gözlerinizde bu algıyı yaratmak istiyorsanız daha iç taraflardan başlayıp, şakaklarınıza doğru kuyruğu uzatmanız gerekmektedir.
 
Çekik göz makyajı bu şekilde gözlerinizin daha çekik olmasını istiyorsanız eğer, kaleminizi üstteki ve alttaki kirpiklerinizin tam ortasından başlayıp, kirpik çizgisinizn sonuna kadar çekebilirsiniz.
 
Gözleri küçük göstermek için göz kaleminizi gözlerinizle aynı renk veya yakın renklerde seçerek, kirpiklerinizin tam alt kısmına uygularsanız gözlerinizi daha da küçük gösterebilirsiniz.
 
Gözleri büyük göstermek için göz kaleminizin varsa beyaz tarafı ile gözlerinizin üst kapağını kaldırarak, altındaki kirpik diplerine ve alt kısmın kirpik diplerine, yani içte kalan kısma beyaz renkte bir kalem sürerek gözlerinizi daha da iri gösterebilirsiniz. Yani tamamıyla göz çevrenize sürmek gerekmektedir.
 
Buğulu gözler için öncelikle göz kaleminizi güzelce göz çevrenize uygulayın. Daha sonra bir kulak çöpü yardımıyla, bu çizgileri güzelce dağıtın.
 
Göz kapaklarınız aşşağı doğru ise beyaz ve siyah gibi sürüldüğünde belirgin olacak renkleri, kirpik diplerine uygularsanız eğer, gözlerinizde ki bu kusuru tamamiyle ortadan kaldırmış olacaksınız.
 
Daha parlak gözler için alt kirpiklerin içte kalan tarafına beyaz kalem sürerek, daha canlı ve parlak gözlere sahip olabilirsiniz. Ancak gözleriniz iri ise bunu kesinlikle uygulamamanız gerekmektedir.
 
Gözleriniz birbirine uzak ise göz renginizin tonlarında olan bir kalemi, gözlerinizin orta kısmından başlayarak dışa doğru değilde, tam tersi göz pınarına doğru çekmeniz yeterli olacaktır yani burnunuz tarafına doğru kalemi çekmeniz gerekiyor. Bu uygulama uzak olan gözlerinizi orantılı bir şekilde birbirine daha yakın gösterecektir.
 
Göz kalemi sürme şekilleri
Bakışlarınızın daha çekici ve anlamlı olmasını istiyorsanız eğer, göz kaleminizi gözün iç ve dış kısmına çekmeniz yeterli.
Dilerseniz göz kaleminizi dağıtarak, far olarak da kullanabilirsiniz.
Yüzünüzde ben olmasını istediğiniz yere, göz kaleminden ben yapabilirsiniz.
Eğer ten renginiz beyaz ise hatlarınızı daha yumuşak göstermek için, kahve tonlarında göz kalemi kullanmanız gerekir.
Not: eğer kaliteli bir göz kalemi alırsanız, göz makyajınız daha uzun dayanır ve daha hoş görünür.
 
 
Toplam blog
: 2
: 243
Kayıt tarihi
: 25.06.15
 
 

Kadın portalında editörlük yapmaktayım. Biz kadınların en çok merak ettikleri kozmetik, makyaj, c..