Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz Kapağı Estetiği Yaş Sınırı

Göz Kapağı Estetiği Kaç Yaşında Yapılabilir?

 

Göz kapağı estetiği günümüzde en çok talep gören estetik uygulamalar arasında yer alıyor. Konu ile ilgili yaptığımız araştırmalara göre, bu tür estetik talepleri büyük oranda göz ve çevresinde oluşan estetik kayıpların giderilmesi amacıyla daha çok 35 yaş üzeri kişiler tarafından tercih ediliyor. Göz kapaklarında oluşan sarkmalar, yaş ilerlemesi, yerçekimi etkisi ile ortaya çıkabildiği gibi, genetik sebepler ve doğumla birlikte var olan sorunlar sebebiyle de ortaya çıkabiliyor.

 

Göz kapağı sarkmaları ilerleyen yaşlarda göz fonksiyonlarının kısıtlanması gibi sorunlara yol açabildiğinden dolayı, hekimler tarafından başlangıç aşamasında tedavi edilmesi tavsiye ediliyor. Çoğunlukla 35 yaş üzeri kişiler tarafından talep edilmekle birlikte, doğuştan göz kapağı çevresinde deformasyonlar olan kişilere yönelik olarak yaş sınırlaması olmaksızın yapılabiliyor. Pitozis olarak adlandırılan ve göz kapağının görmeyi engelleyecek şekilde düşük olması halinde ise, çocuk yaşlarda bile uygulanabiliyor.

Göz kapağı estetiği birçok estetik sorunun çözümüne olanak sağlıyor.

Yüz bölgesinde ayrı bir öneme sahip olan gözler, estetik sorunlardan en fazla etkilenen bölge konumundadır. Göz bölgesinde var olan deformasyonlar, göz kapağı düşüklüğü, torbalaşmalar kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterdiği gibi, sürekli yorgun ve kederli bir yüz yapısının oluşmasına da sebebiyet verir. Günümüzde göz kapağı estetiği bu tür sorunların ortadan kaldırılması amacıyla çok yüksek başarı oranlarıyla yapılabiliyor. Son derece modern ve steril klinik ortamlarda uzman estetik cerrahları tarafından yapılan göz kapağı estetiği,

  • Göz altı torbaları
  • Göz kapaklarındaki düşmeler
  • Doğumsal nedenlere bağlı olarak göz kapağında var olan deformasyonlar
  • Göz kapaklarında oluşan kırışıklıklar gibi sorunların giderilmesine yönelik olarak yapılıyor.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası Hiçbir İz Kalmıyor

Göz kapağı estetiği yaptırmak isteyenlerin aklındaki en önemli soru hiç kuşkusuz ameliyat sonrası göz ve çevresinde iz kalıp kalmayacağıdır. Bu konu hakkında bilgisine başvurduğumuz uzmanlar ameliyat sonrası herhangi bir kalmasının söz konusu olmadığını, göz kapaklarının gerdirilmesi için yapılan işlemlerin çok küçük kesilerle yapıldığını belirtiyor. Göz kapağı estetiği üst kapakta kıvrım yerinden yapılan kesilerle, alt göz kapağında ise kirpik diplerinden yapılan küçük kesilerle yapıldığı için ameliyat sonrası dönemlerde tamamen kaybolarak göz ve çevresinde olağan görünüm sağlanıyor.

Göz kapağı estetik girişimi öncesinde göz kapaklarından alınacak deri miktarı önceden yapılan çizimlerle belirlenerek ameliyat sonrası gözlerin açık kalması veya göz kapağı derisinde fazlalık kalma ihtimali ortadan kaldırılıyor. Ameliyat sonrasında belli bir süre sonra göz kapalıyken bile ameliyat izlerinin far edilmesi bile imkânsız hale geliyor.

Kaynak : https://hakanyuzer.com/goz-kapagi-estetigi/

 
Toplam blog
: 11
: 75
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

1994 yılında TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında ilk yüze girdi ve yüksek bir puan alarak, SAĞL..