Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

GS'de deprem: Hakan Şükür ile Gerets kapıştı, Gerets gidebilir

GS'de deprem: Hakan Şükür ile Gerets kapıştı, Gerets gidebilir
 

Geçen sezon son maçla gelen sampiyonlugunda etkisiyle maddi sorunlarin disindaki kisisel sorunlarin fazlaca su yuzune çikarilmadigi Galatasaray´da yeni sezon hazirliklarinin baslamasi ile birlikte geçen sezondan kalan tartismalar su yuzune çikmaya basladi. Bu sorunlarin basinda da, takimdaki bir grup arkadasini teknik direktor nidasi ile yoneten Hakan Sukur ile Gerets´in tartismasi yer aliyor.

Geçtigimiz sezonda dabu ikili sikça karsi karsiya gelmisti, hatta Umit Karan´in form tutmus oldugu bir donemi firsat bilen Gerets, Hakan´i uzunca sure kulubeye çekmisti.Bununlada kalmayip,yonetime Hakan ile ilgili rapor verip, tecrubeli oyuncuyu gelecek sezon için kesinlikle dusunmedigini belirtmisti. Ancak kaderin bir cilvesi olacak ki, Umit´in ciddi bir sakatlik geçirmesi sonrasi Galatasaray´i oynadigi guzel futbolla sampiyon yapip, Gerets´inve kendisininbu senede takimda kalmasini saglayan yine Hakan Sukur olmustu.

Geçtigimiz hafta Hakan Sukur´un aksam idman saatlerinin hava sicakligi nedeniyle daha geç saate alinmasi konusunda istegi ve ardindan bunun uzerinde diretmesi, ikilinin arasinda bardagi tasiran son damla oldu. Gerets butun oyuncularin içinde Hakan´a, "bu dumenin kaptani benim, bu takimi sen yonetemezsin, bu sana son uyarim" demesi soguk ruzgarlar estirdi. Bunun uzerine Hakan´da "hocam siz bu takimin antrenoru olabilirsiniz ve 1 senedir buradasiniz, ama ben 15 yildir buradayim ve burada olmaya devam edecegim, musade edinde soz hakkim olsun" seklinde yanit verdi. Bunun uzerine iyiden iyiye sinirlenen Gerets bagirarak "herseye karisiyorsun, takim arkadaslarinin bile uzerinde hakimiyet kurmaya çalisiyorsun, çikan olaylari degistirerek yonetime aksettiriyorsun, bu boyle gitmez" seklinde sert ithamlarda bulundu. Hakan ile Gerets arasindaki kapismanin ardindan basta Hasan Sas, Necati, Sabri, Orhan Ak olmak uzere birçok oyuncu golcu oyuncudan yana tavir aldi ve arkadaslarini savundular.

Ancak ertesi gun yonetim ile gorusen Gerets´in oldukça açik bir sekilde Hakan´i artik kesinlikle takimda istemedigini tekrarladi. Bunun uzerine dperem yasayan Galatasaray Yonetimi, Hakan Sukur´u kulube çagirarak gorustu. Hakan yonetime, "ben gonulden Galatasarayliyim, bunu da birçok takim arkadasim biliyor, ne yapiyorsam Galatasaray´in menfaatleri için yapiyorum. Isterseniz beni gonderebilirsiniz, futbolu birakmayi dusunmuyorum, çok formdayim, ama bilinki ben her kosulda Galatasaray´i desteklemeye devam edecegim". seklinde konusmasi yonetimi iyiden iyiye sikintiya soktu.

Bir tarafta Galatasaray´in efsanesi olan ve taraftarlar tarafindan çok sevilen Hakan Sukur, diger tarafta ise tavrini kesin olarak koymus olan Gerets.. Gelen duyumlara gore basta Adnan Polat olmak uzere birçok yoneticinin Hakan Sukur´un takimdan uzaklastirilmasinin gundem maddesi bile olmamasi konusunda net tavir koyarken, eger Eric Gerets´in Hakan konusundaki tavrini diretmesi durumunda operasyonun teknik direktorden yana yapilacabilecegi konusuluyor. Takimdaki birçok oyuncunun Gerets ile sorunlar yasamis olmasi ve Gerets´in takimi sampiyon yapmasina ragmen ozellikle derbi maçlarinda buyuk taktik hatalar yapmis olmasi, iyi bir teknik adam ile anlasilabilmesi durumunda operasyon yapilabilecegini isaret ediyor.

Mustafa Denizli'ye Haber Gonderildi

Iran Milli Takiminin basina geçmesi an meselesi olan Mustafa Denizli´ye, yasanan bu sok gelismelerin ardindan imza atmamasi için haber gonderildi. Gerets ile son bir kez daha konusacak olan yonetim, eger tecrubeli hocayi uyum içinde çalismaya ikna edemezse, Galatasaray´i yakindan taniyan ve Galatasaray´a Avrupa´da yari final oynatmis olan Mustafa Denizli´yi goreve getirecek.

Yonetimden birçok ismin Mustafa Denizli gibi onemli bir hocanin suanda bir takima imza atmamis olmasi ve kariyerli bir Turk hoca ile daha uyumlu çalisilabilecegini dusunmesi nedeniyle, Baskan Ozhan Canaydin´a Gerets´in sozlesmesini hemen feshetmeyi onerdikleri soylentileri de kulaktan kulaga dolasiyor. Ancak Baskan Canaydin´in basarisiz bir sezon geçirilmesi halinde, takimi sampiyon yapmis bir hocayi gorevden almanin faturasinin kenidlerine çikacagini dusundugu ve bu nedenle Gerets ile devam etmekten yana oldugu konusuluyor.

Kendi kanaatim sudurki, henuz Fenerbahçe´nin teknik direktorunu belirlemedigi bir donemde ani bir manevra ile Mustafa Denizli´nin takimin basina getirilmesi takima, taraftara veyonetime pozitif guç katacaktir. Zira, Fenerbahçe´nin 100. yilinda Fenerbahçe ile ancak ve ancak, Fenerbahçe´yi sampiyon yapmis tek Turk antrenor bas edebilir.

 
Toplam blog
: 7
: 868
Kayıt tarihi
: 16.06.06
 
 

1981 yılında İzmir'de doğdu. 2004 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. ..