Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '17

 
Kategori
Deneme
 

Güçlü Kadınlara...

Güçlü Kadınlara...
 

Güçlü olmak size yakışıyor !


Hiçbir kız çocuğu güçlü kadın olmak için doğmaz..
Hepsi masum hayaller kuran şımarık birer Prensese benzerler..
Kaderdir onları Cadı, Fettan ya da güçlü Kadın yapan..
 
Tutulmamış sözler, yaşanmamış mutluluklar, çaresiz hastalıklar, ölümler ve ayrılıklar güç verir onlara..! Güçlü kadın her ihtimalde yaşanmışlıkları düşünmez, onlar yaşanmışlıklar yüzünden güçlüdür zaten, boyun eğmeyen her zaman her yerde bende burdayım diyebilen bir varlıktır onlar.
 
Ve bence onlar her zaman mutlu olmayı hakeden insanlardır, mutluluğun zirvesine varmayı hakeden, böyle alımlı bir mutluluğu.
Biz erkekler
Kaslarımızla,Sözlerimizle Güçlüyüz..
 
Ama hiçbir zaman acı çekmiş anasını babasını kaybetmiş..söz verilip tutulmamış..bir çok felaket yaşayıp yılmamış bir KADIN kadar güçlü olamadık hiçbir zaman..
Güçlü kadın, genelde herkes gibi hatta herkesten çok acı çeker. (Öyle sanıldığı gibi duygusuz değildir.) Farklı olarak her gün kuşanması gereken bir zırhı vardır; dışarıdan görünen dik baş, geniş ve sağlam omuzlar, sürekli gülümseyen bir surat! Ama o zırhın altında zırhından da ağır bir yorgunluk taşır. Ağladığını, incindiğini, üzüldüğünü çevresine göstermeden, kendisine acındırmadan yaşar. Acılarını, sıkıntılarını, ayrılıklarını içinde yaşayan kadındır güçlü kadın.
Sevmeyi en iyi onlar bilir bence çünkü onlar en iyi bilir kaybetme korkusunu, sevipte kaybetme korkusunu.
 
Acılarını, sıkıntılarını, ayrılıklarını içinde yaşayan kadındır güçlü kadın. Canı çok yanar, evde kendi başına kalkıp çorba yapamayacak derecede hasta olabilir, tüm dünyayı karşısına alabilecek kadar aşık da olabilir sonra mı? Sonra terk edilir. Üstelik karşısındaki terk ederken aynen şu cümleyi kurar ona; sen güçlü bir kızsın, buna da alışırsın.İşte o an ben güçlü biri değilim, güçlü kadın kim biliyor musun? Güçlü kadın senin anan! Senin gibi bir öküzü 9 ay karnında taşıyıp bu dünyaya getirebildiğine göre güçlü bir kadın olmalı, o kadının ellerinden öperim. Diye haykırmak ister.
 
Oturup günlerce, gecelerce ağlayabilir. Tek farkı gözyaşlarını sadece kendisi görsün ister. Çünkü güçlüdür o istemez kimse onu ağlarken, üzülürken görsün o boyle alışmış hayata tek başına kalmaya...
 
Ayağa kalkan, üstünü başını düzeltip, yaralarına pansuman yapan ve hayatına kaldığı yerden devam edendir güçlü kadın. Yaşadığı ne kadar kötü, olumsuz ve yıpratıcı olursa olsun ayakta durmayı başarabilen, hayata karşı duruşu olan kadındır güçlü kadın. Bu dengeyi bozacak hiçbir şeyi hayatında istemez buna karşılık ne istediğini bilen kadındır. Zaman ve enerjisini doğru yerde, doğru kişilerle harcamayı seçen, vazgeçmesi gerektiğinde çok zor olsa da bunu başarabilen kadındır.
 
Çünkü güçlü kadınlar terk ediliyor, sevilmiyorlar. Ha bi de şu var; güçlü kadınlar güçlü olabilmeyi kendileri seçmemiş, güçlü olmak zorunda bırakılmış kadınlardır bence.
Peki, olayın bilimsel boyutunu biliyor muyuz? İnsan vücudu en fazla 45 del(birim) acıya dayanabilir. Doğum anında bir anne 57 del (birim) kadar acı çeker. Bu aynı zamanda 20 kemiğin kırılmasına eş değerdir. Yani kadın yaradılışı gereği güçlüdür ama ne kadar güçlü olursa olsun bir erkeğin onu koruması bambaşka bir olaydır bu da böyle bilinsin.
 
Toplam blog
: 9
: 872
Kayıt tarihi
: 03.08.16
 
 

Kalemim benim yaşam tarzımı yansıtmaz, ruhumu yansıtır... ..