Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Güçlü ordu güçlü Türkiye

Güçlü ordu güçlü Türkiye
 

İşsizler Ordusu

İşsizler ordusu Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından biridir. Kurulduğundan bu yana çoğunlukla ilerleme kaydetmiştir. Hatta bu yıl bir rekora ıslak imza atarak 3.5 milyon gibi muhteşem bir sayıya ulaşmıştır. Globalleşen dünyanın, küresel ekonomik krizinin etkisi azaldıkça doğal olarak rakamlar da bir artış gösteriyor. Geçen yıldan bu yana 860bin vatandaşımız daha bu orduya alınmıştır. Kurumun üst düzey yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre alımlarda üniversite diploması bulunan gençlere öncelik veriliyormuş. Hükümeti, eğitim politikasını, eğitim sistemini ve üniversitelerimizi bu konudaki katkılarından dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Başbakanlıktaki yetkililer rakamlardaki bu astronomik artışı ordularımızda görev yapan askerlerin bir çoğunun şu anda gözaltında, mahkemelerde ve cezaevlerinde bulunmasına ve ülkemizin savunmasız kalmış olmasına bağladılar. Başbakan Kıbrıs’ta ki askeri çekip işsizler ordusunun bir kısmını NATO barış gücünün temsilcisi olarak Kıbrıs’a göndermeyi düşünüyor. Ayrıca Afganistan, Irak Aşağı Mozambik ve Yukarı Mozambik’e de İşsizler ordumuzdan takviye kuvvetlerin önümüzdeki günlerde gönderilmesi bekleniyor.

CHP yetkilileri AKP’nin kendi İşsizler ordusunu yaratmaya çalıştığını ve bu alımlar durdurulmazsa Ekime kadar bekleyeceklerini daha da olmazsa konuyu Anayasa mahkemesine kadar taşıyacaklarını bildirdiler. MHP cephesi de bu konudaki tavırlarının çok net olduğunu belirtti. Ama tavırlarının içeriği hakkında beklenen açıklama hala yapılmadı.

Arınç İşsizler ordusunun bu gün geldiği noktayı görünce göz yaşlarını tutamadığını, 8 yıllık iktidarlarında dürüst, namuslu ve vatansever yönetim anlayışıyla bu noktaya gelindiğini açıkladı. 

Erdoğan durmak yok yola devam sloganıyla bu yola baş koyduklarını ve hamdolsun ülkemizin şu an tam bir işsizleşme süreci içerisine girdiğini söyledi.

ABD Başkanı Obama da İşsizler ordusundaki artıştan sonra suskunluğunu bozdu. Ortadoğu da kalıcı barışı sağlamak için Türkiye’nin arabulucu ve lider ülke politikalarının şart olduğunu ve Türkiye’ye güvendiklerini, Türkiye’ninde işsizler ordusundaki bu artışla Ortadoğu da kilit ülke olduklarını bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

Öte yandan Taraf Gazetesinin 1 Mart 2010 tarihinde yayınladığı ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ adlı darbe planı ‘Darbe planları Tarafta yayınlanır’ manşetiyle Zaman Gazetesinde de yer buldu. Bu darbe planlarında ismi geçen işsizler böyle işlerle işleri olmadıklarını açıkladılar. Başbakanın işsizler açılımı çerçevesinde bir araya getirdiği sanatçılar hep bir ağızdan Cem Karaca’nın ‘İşsizsin sen işsiz kal’ adlı şarkısını söylediler. İşsizler Ordusuyla ilgili aktaracaklarımız şimdilik bu kadar. Cümleten hayırlı işsizler.

R.E 

 
Toplam blog
: 2
: 971
Kayıt tarihi
: 14.03.11
 
 

Burdur Tefenni doğumluyum. Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşıyorum. Gazi Üniversitesi ilköğetim ma..