Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '08

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Gülben Ergen'le annelik halleri...

Bir kadın hem güzel, hem ünlü, hem de işinde ve özel yaşamında başarılı olunca, başarılarına özenenler kadar onu kıskananların da olması, seveni kadar sevmeyeninin de bulunması doğaldır. Gülben Ergen de hem sanat hem özel yaşamındaki başarılarıyla çoğu insanın gıpta ile baktığı isimlerden bir tanesi… En azından onunla bu röportajı yaptıktan sonra, kendi adıma ona anneliği konusunda gıpta ile, hayranlıkla baktığımı söyleyebilirim.

Bir düşünsenize, doğanın kadınlara bahşettiği annelik kadar önemli bir lütuf daha var mı şu hayatta? İşte Gülben Ergen, anneliğin kadınlara sağladığı bu ayrıcalıktan sonuna kadar yararlanmayı bilen, gülümsemesiyle anneliğin ona kattığı mutluluğu hiç sakınmadan gözler önüne serebilen biri…

Anneliğin kendisine getirdiği pozitifliğin, olumlu bakış açısının yansımalarını her daim gülümseyen gözlerinde görmemek mümkün değil. Onun annelik hallerini sadece ben değil herkes daha yakından tanısın diye, kendisiyle yaptığım bu sıcacık söyleşiyi sizlerle paylaşıyorum, umarım benim kadar sizin de hoşunuza gider…
Meltem Görgün

Anneliğin müzik ve sahne çalışmalarınızı sekteye uğratmasından, olumsuz etkilemesinden yana korkularınız, endişeleriniz oldu mu?
Kariyerim için tüm endişelerimden arındığım yıllardır anneliğe hazır olduğum zamanlar… Mesleğimde ismimi koruyabilme aşamasına geldiğimi düşünüyorum,verdiğim ara, çıkmadığım sahneler ya da görünmediğim her yer bana manen o kadar artılarla döndü ki...

Önceki hamileliğinizdeki bebeğinizi kaybetmeniz sizi tekrar hamile kalmak konusunda nasıl etkiledi? Çok derin yaralar aldığım zamanlardı... Yaşadığım acının bana öğretilerinin ne olabileceğine yoğunlaştım ve şaşkınlıkla gördüm ki milyonlarca annenin başından geçmiş ve olağanüstü sağlıklı doğumlar yapmışlar ardından. İç sesim beni hep umuda yönlendirir. Kendimi arındırıp, eleştirip, daha sükunetli ve daha fazla endişelerimden arınmış bir halde doktoruma danışarak mucizemizi bekledik.

Gebelik dönemindeyken anneliğe nasıl hazırlandınız?
Elbette çok okudum ama yaşam şekline inandığım anne olmuş arkadaşlarımı da çok dinledim, sordum, araştırdım. Hemşire Ayşe Önel'den normal doğum için gerekli nefes egzersizleri öğrendim. Doktorum Süreyya Menteş'ten her türlü sorumun cevabını aldım sağolsun. Yoga hocam Neslihan İskit, hamileliğimin 5 ayında en az haftada bir kez yoga dersi ile beni çok ama çok rahatlattı.

Annelik hakkında anne olmadan önceki düşüncelerinizle şimdiki düşüncelerinizi arasında ne gibi farklılıklar var?
Yaşamadan anlaşılmaz denmesi o kadar doğruymuş ki... Sevginin,aşkın gücü tarihler boyu yazılır, destanlar olur, ifade şekilleri bitmek bilmez aşkı tarif ederken… Anne olmak tüm bu duyguların üzerinde tarifsiz bir duygu.

Atlas'ı dünyaya getirmek için sezaryen yerine normal doğumu ısrarla tercih ettiğinizi biliyoruz. Bu tercihinizde hangi duygu ve düşünceler etkiliydi?
Ben yaşama dört elle sarılan, azimli, güçlü ve oldukça doğalcıyımdır her konuda. Korkularım olmasına rağmen normal doğum da kararlıydım zaten. Mecbur olmadıkça sezeryanı gereksiz bir lüks olarak görüyorum ve bebek için çok duygusuz bir dünyaya geliş olduğunu düşünüyorum. Hele saatli verilen doğumlar... Yarın sabah 7'de gelin alalım çocuğu en kızdığım şekil. O bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelir. O anne karnında bir bireydir, saygı duyulması gereken kararları vardır. Dünyaya gelme zamanı anneye değil doktora hiç değil, bebeğe ait çok önemli bir karardır. Doğum ise anne ve bebeğin birlikte geçirdikleri 9 ayın ardından verdikleri en önemli mücadeledir. Asıl zorluk bebeğindir ama hep anne konuşulur. Doğum için bebeğin yaptığı mucizevi hareketlere anne doğru nefesleri ile yardımcı olur. Sezeryan ise duygusuz bir ameliyattır. Bebek sıcak yuvasından anneyle hiçbir ilişkisi olmadan duygusuzca alınır. Sancıların gelmesi, o telaş, hastaneye gidilmesi, doğum anı ömrümün anlamlandığı anlardır… Kusura bakmayın bu konuda biraz ısrarcıyım ben... Gene tekrarlamak isterim doktorlar en doğrusunu bilirler elbette. Yıllar önce çok zor şartlarda doğum yapan kadınların hikayelerini dinledim ben, sezeryanın lüksünü hiç araştırmadım bile..

Bebeğiniz şimdi kaç aylık oldu?
1 yaşını 1 ay geçti benim oğlum.

İkinci çocuk konusundaki düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Hiç düşünmeden evet… En doğru zamanda, sanırım 2 yıl sonra.

Çocuk yetiştirmenin en zor ve en keyifli yönlerini anlatmanızı istesek neler söylersiniz?
Tecrübem bu kadar fazla değil ama diyebilirim ki bir can ki ne can... Çok önemli bir sorumluluk… Keyfi tarifsiz, Allah'a inanmak kadar kutsal...

Anaokulu ve oyun grupları hakkında neler düşünüyorsunuz?
3,5 yaşında anaokuluna gider diye düşünüyorum ama bakalım gelişimine göre… Atlas'ı 7.ayından beri Gymboree'ye götürüyoruz. Kendi yaşıtları ile oynuyor, oynamasa da arkadaşları olması, oranın renkleri, hocaları bence çok doğru, son derece memnunuz.

Sahne ve sanat camiasının ünlüleri, anne olmak konusunda kitap çıkarma, televizyon programları hazırlama gibi çalışmalar yaptılar. Sizin böyle bir çalışmanız var mı ya da olacak mı?
Anneliğimle alakalı işleri kafamda toparlayamadım bir türlü ben, kaleme dökemedim, hafif kaldı işe dökmek. Ben ne yaşadığımı bildiğim için. Hem benim işim şarkı söylemek anneliğimi anlatmak değil :))

Annelikle birlikte müzik ve sahne çalışmalarınz zorunlu bir ara verdiniz. Şu anda da yeni albüm hazırlığınızın son aşamalarındasınız. Sizce anneliğin albüme yansımaları oldu mu?
Öyle bir birikimin enerjisi var ki bu albümde anlatamam... Hamileliğimde başladım repertuarımı ufak ufak dinlemeye,doğum sonrası onayladığım şarkılarımı şekillendirdik ve son 2 aydır hızlandırdık. Çook içime sindi ve verdiğim ara bana çok faydalı oldu...

Anne olmaya hazırlanırken "Dikkat bebek var!", anne olduktan sonra da WWF-Türkiye / Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın büyük şehirlerdeki su şebekelerinde meydana gelen ortalama kaybın önlenmesini amaçlayan "contahareketi" gibi kampanyalarda yer aldınız. Öyle mi denk geldi yoksa annelik sizi daha mı duyarlı hale getirdi?
Sosyal Sorumluluk Projelerini çok önemsiyorum sahip olduğum şöhreti böyle zamanlarda anlamlı kıldığımı düşünüyorum. Kadına Şiddete Hayır projemiz,Tema Vakfı ile Hastaneye çiçek yerine ormana fidan projemiz hepsi çok faydalı oldu, doğru mesajlar verildi. Annelik de sorumluluklarımı arttırdı bu da doğru elbette.

Sırada başka kampanyalar var mı?
İnandığım, mesajını doğru vereceğine ikna olduğum her projede ismim sonuna kadar olacak.

Biz size ailenizle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz. Siz çocuğunuz, kendiniz ve aileniz için hayattan neler bekliyorsunuz, neler diliyorsunuz?
Ben sağlık ve mutluluğumuzun devamını diliyorum hayattan. Eşimle işlerimizi zaten hallederiz, elle tutulan her değer hallolur bir şekilde, sağlık olsun, oğlum gülsün...

 
Toplam blog
: 8
: 3850
Kayıt tarihi
: 25.04.06
 
 

Okumayı beş yaşında söken blog yazarınız “kendini bildi bileli” okur. Lisede İtalyanca ve İngilizce ..